Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Kachna / kuře po Šumavsku

0.0
Kachna / kuře po Šumavsku

Potřebné ingredience

Naporcované kuře či kachna, sůl, kmín, olej, cibule, asi 150 g hub (žampiony, hříbky......... čerstvé nebo sušené), 200 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, smetana

Postup přípravy

Jako malá jsme měli kachnu každý víkend, protože taťka je myslivec a naši mají hospodářství. Už ji nikdo nemohl ani vidět. Tak moje manka objevila tento recept a od těch dob se po ní můžeme "užrat."
Zkuste a uvidíte, že chutná neskutečně Božsky!!!

Naporcované kuře nebo kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme upéct, upečené vyjmeme. Zpěníme cibuli, zalijeme výpekem, přidáme houby a 15 min povaříme. Občas podlijeme. Zahustíme mlékem s moukou, povaříme a přidáme smetanu. Podáváme s knedlíkem nejlépe karlovarským.
Pokud máme houby sušené, tak je necháme min. hodinu namočené a pak 15 min povaříme.
Dobrou chuť!

Karlovarský knedlík mám také u sebe v receptech.

Umytá a naporcovaná kachna posolená a pokmínovaná v pekáčku podlitá vodou těsně před pečením.

Vyjmutá upečená kachna.

Zpěníme cibuli, zalijeme výpekem, přidáme houby a vaříme asi 15 min.

A toto je varianta s kachnou. Úvodní foto je s kuřetem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

desty 5. 4. 2009, 18:45
A aby to bylo dokonalé - tak tento týden je kachna v akci v Kauflandu (Y) :-D
*poule* 5. 4. 2009, 21:16
@desty :-D :-D :-D
s-arka 4. 4. 2009, 20:30
To vypadá lákavě |:o) Vyzkouším z kuřete (clamp) :-)
*poule* 5. 4. 2009, 18:29
@s-arka :-$ To si pochutnáte! (L)
onasi 3. 4. 2009, 15:50
vypadá to úžasně!!!! (zajic) (Y)
*poule* 3. 4. 2009, 19:49
@onasi Dáši děkuji :-$ :-) Vaše receptíky jsou také mooooc super. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie