Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Kachna v zelí po staročesku

0.0
Kachna v zelí po staročesku

Potřebné ingredience

1 kachna,
sůl,
kmín,
2 větší cibule,
500 g sterilovaného zelí,
2 dl bílého vína

Postup přípravy

Kachnu osolíme, vložíme na pekáč, posypeme kmínem, trochu podlejeme a za občasného podlévání vypečenou šťávou ji upečeme téměř do měkka. Na trošce sádla z kachny podusíme na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, přidáme zelí a chvíli podusíme.

Kachnu rozporcujeme, zelí rozprostřeme na pekáč a na zelí klademe jednotlivé porce. Společně dusíme, až je zelí měkké. Občas podléváme šťávou z pečeně. Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie