(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kachna v zelí po staročesku

Potřebné ingredience
1 kachna,
sůl,
kmín,
2 větší cibule,
500 g sterilovaného zelí,
2 dl bílého vína
Postup přípravy
Kachnu osolíme, vložíme na pekáč, posypeme kmínem, trochu podlejeme a za občasného podlévání vypečenou šťávou ji upečeme téměř do měkka. Na trošce sádla z kachny podusíme na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, přidáme zelí a chvíli podusíme.
Kachnu rozporcujeme, zelí rozprostřeme na pekáč a na zelí klademe jednotlivé porce. Společně dusíme, až je zelí měkké. Občas podléváme šťávou z pečeně. Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky.
Kachnu rozporcujeme, zelí rozprostřeme na pekáč a na zelí klademe jednotlivé porce. Společně dusíme, až je zelí měkké. Občas podléváme šťávou z pečeně. Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé