Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Kuřecí po provensálsku

0.0
Kuřecí po provensálsku

Potřebné ingredience

kuřecí maso..můžou být prsa,celé kuře,stehýnka....zaleží na vaší volbě :)) 2lžíce oleje,1 sklenice bílého vína,4 lžíce rajčatového protlaku,2stroužky česneku,sůl,pepř,bazalka...

Postup přípravy

Našla jsem si recept v nouzi v kuchařce a od té doby ho dělávám celkem často :)),jí mi to i má 5letá dcera...
Kuře naporcujeme(pokud máme v celku),kuřecí prsa jen očistíme a necháme je vcelku(ať jsou silnější a nevysuší se)...maso osolíme,opepříme a dáme na rozehřátý olej opéct ,podlijeme bílým vínem(v nouzi může být i červené,mám vyzkoušeno :))...),přidáme rajčatový protlak,rozmačkaný česnek a okořeníme bazalkou...Zvolna dusíme,můžeme i běhěm dušení otáčet...
Pokud se šťáva vydusí,podlijeme troškou vody...
Příloha se hodí jakákoliv...bram.kaše,rýže,těstoviny,hranolky,vařené brambory.Dobrou chuť!!!

opečeme na oleji

podlijeme vínem,přidáme protlak,česnek a bazalku a zvolna dusíme

a dusíme

a hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 26. 6. 2011, 12:06
Tak už je kuřátko v troubě, víno jsem vynechala,dala jsem vodu,máslo a místo protlaku kečup, bylinky čerstvé, krááásně to voní. (Y) (Y) (Y) (Y)
vajnarka 17. 6. 2011, 11:04
Opravdu vynikající (Y) (Y) (Y)...dělala jsem před 14dni...děkuji za receptík (L)
Elizabeth 18. 6. 2011, 11:17
@vajnarka :-) :-) jsem ráda,že chutnalo (L)
PETROB 15. 6. 2011, 12:39
Mňam,vynikající.Zrovna dneska jsem to uvařila a místo bílého vína dala červené a místo protlaku strouhaná rajčata (Y)
Elizabeth 18. 6. 2011, 11:18
@PETROB (Y) (Y) super,nápadům se meze nekladou :-p (L)
PETROB 18. 6. 2011, 12:12
@Elizabeth No ono nešlo ani tak o nápad jako o to,že mi protlak a bílé víno doma chybělo ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie