Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Dušené kuře po provensálsku

0.0
Dušené kuře po provensálsku

Potřebné ingredience

1 kuře, 1 velká palička česneku, sůl a chilli, několik snítek čerstvé petrželky, 1 červená paprika, 1 mrkev, 350 ml kuřecího vývaru, 25 ml červeného vinného octa, 1 lžíce rajského protlaku (kečupu), 1/2 lžičky provensálského koření, (zakysaná smetana na zjemnění)

Postup přípravy

Kuře rozebereme na porce a každou část potřeme solí smíchanou s chilli kořením. Porce vložíme do zapékacího pekáčku a obložíme sekanými stroužky česneku, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkví, přidáme část petrželky a zalijeme vývarem. Přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 30 min.

Kuře vyjmeme, šťávu s mrkví, paprikou a česnekem dohladka rozmixujeme. Šťávu vrátíme do pekáčku a je-li moc tekutá, chvíli povaříme, aby zhoustla.

V hrnečku si svaříme vinný ocet, rajský protlak (kečup) a provensálské koření. Tuto směs zamícháme do štávy a dle chuti osolíme a opepříme. Kdo chce může přidat 2 lžíce zakysané smetany.

Kuřecí kousky vrátíme do omáčky a vše krátce prohřejeme. Podáváme s rýží, těstovinami či opečenými brambory ozdobené čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie