Bábovka s červeným vínem
Potřebné ingredience
BÁBOVKA: 250 g hladké mouky, 170 g cukru krupice, 150 g tuku, 4 vejce, 125 ml červeného vína, 50 g sekané čokolády (čokoládové rýže), 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva ********** VÍNOVÁ POLEVA: 200 g moučkového cukru, pár lžic červeného vína
Postup přípravy
V míse utřeme změklý tuk s oběma cukry a postupně vešleháme vejce. Do směsi vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme červené víno a po důkladném promíchání vsypeme…
Ostružinové řezy s čokoládou
Potřebné ingredience
OŘECHOVÝ PIŠKOT (dortová forma): 4 vejce, 130 g krupicového cukru + 1 vanilkový cukr, 120 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů......Pozn. chcete-li péct na plechu doporučuji zvýšit ingredience o polovinu ********** NÁPLŇ: 500 g tvarohu (dala jsem z alobalu), 250 ml zakysané smetany, 150 g moučkového cukru, 200-250 g ostružin .......... čokoládová poleva
Postup přípravy
Bílky vyšleháme s cukrem, žloutky s vanilkovým cukrem. Obě hmoty spojíme, vmícháme prosátou mouku a nastrouhané ořechy. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na…
Barevná zeleninka s jasmínovou rýží
Potřebné ingredience
cibule, česnek, cuketa, dýně Hokkaido, květák, kurkuma, římský kmín, sůl, pepř, trochu smetany, bílého jogurtu na zjemnění (nemusí být)
Postup přípravy
Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme římský kmín, kurkumu a vše společně krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu, kostičky dýně a mírně…
Jablečné řezy s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva, 500g cukru (dala jsem méně), 500g strouhaných jablek, 4 vejce, 50g mletých ořechů, rozinky, trochu skořice
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C asi 25-30 min. Po zchladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem nebo…
Jablečná žemlovka s vanilkovým pudinkem
Potřebné ingredience
světlý toastový chléb, oloupaná na plátky nakrájená jablka, rozinky, ořechy, krupicový cukr, skořice, trochu mléka (na namočení chleba), kousek másla, předem uvařený vanilkový pudink (ze 2 balení)
Postup přípravy
Zapékací formu vymažeme máslem a dno pokryjeme toastovým chlebem, trochu zvlhčíme mlékem, posypeme jablky, cukrem, skořicí, rozinkami, ořechy a zalijeme pudinkem....postup…
Kynuté jablečné bochánky
Potřebné ingredience
250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky (lze použít i celozrnnou mouku), 200 g oloupaných jemně strouhaných jablek, 150 ml teplého mléka, 80 g másla, 50 g rozinek, 1 vejce, 30 g droždí, špetka soli
Postup přípravy
Droždí utřeme s 1 lžící cukru, 2 lžícemi vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme cukr, strouhaná jablka, rozinky, vejce,…
Kukuřičné penne s restovanou zeleninou
Potřebné ingredience
množství dle počtu strávníků (dělala jsem pro 2 osoby): kukuřičné penne, menší paprika (jakékoliv barvy), několik růžíček mírné podušené brokolice, hrst cherry rajčátek, půl kelímku sýru cottage (Pilos), vyklíčené fazolky mungo na ozdobu
Postup přípravy
Do hrnce s osolenou vodou si dáme vařit kukuříčné penne.
Mezitím si na oleji orestujeme nakrájenou papriku, podušenou brokolici, nakrájená cherry rajčátka, ochutíme solí a…
Výborné řezy Míša
Potřebné ingredience
TĚSTO: 6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 5 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce oleje ********** NÁPLŇ: 500 g tvarohu (dala jsem 1 vaničkový + 1 v alobalu), 125 g másla, 3-4 lžíce moučkového cukru (dle chuti - můžete přidat i vanilkový) ********** POLEVA: rozpuštěná čokoláda na vaření s kouskem másla
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přilijeme olej a promícháme. Pak po částech přidáváme mouku smíchanou s kakaem a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na…
Dort "ŽELÉ MOZAIKA"
Potřebné ingredience
KORPUS: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, ********** TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 250 g tvarohu ve vaničce, 250 g zakysané smetany, 1 želatinový ztužovač zastudena (Dr. Oetker), 2-3 lžíce moučkového cukru, 1 sáček dortového želé jakékoliv barvy (připravené předem) ********** ŠLEHAČKOVÁ NÁPLŇ: 250 ml smetany ke slehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanilkový cukr, 100 ml vaječného koňaku (pro děti lze vynechat) *********** MMO TO: pikantní marmeláda (dala jsem černý rybíz), dětské piškoty, rum/punč (lze vynechat), ovoce na ozdobu, strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Nejlépe den předem si dle návodu na obalu, připravíme želé, které nalijeme do menšího pekáčku a necháme ztuhnout. Ze želé lze formičkou vykrájet různé tvary, které můžeme použít…
Špagetové lasagně s lilkem a cuketou
Potřebné ingredience
syrové špagety, 1 větší lilek, 2 menší cukety, 1 plechovka (400g) sekaných rajčat, 1 mozzarella, 2 stroužky česneku, sušená majoránka, čerstvá petrželka, olivový olej ********** BEŠAMEL: 25g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300-350ml teplého mléka, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř
Postup přípravy
Nejprve si nakrájíme lilek na asi 1/2cm kolečka a na oleji osmažíme doměkka (odložíme na papírový ubrousek). Cuketu také nakrájíme na kolečka a krátce orestujeme na másle spolu se…