Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Barevná zeleninka s jasmínovou rýží

0.0
Barevná zeleninka s jasmínovou rýží

Potřebné ingredience

cibule, česnek, cuketa, dýně Hokkaido, květák, kurkuma, římský kmín, sůl, pepř, trochu smetany, bílého jogurtu na zjemnění (nemusí být)

Postup přípravy

Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme římský kmín, kurkumu a vše společně krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu, kostičky dýně a mírně povařené růžičky květáku, ochutíme solí a pepřem. Směs dusíme pod pokličkou doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Nakonec zjemníme smetanou, jogurtem (nemusí být, ale je to lepší).

Výborné s jasmínovou rýží, do které jsem přidala nadrobno nasekananou petrželku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

želva17 24. 10. 2012, 11:36
jídlo vypadá dobře a chutně (Y)
Lussy1 7. 9. 2012, 13:43
Vypadá to výborně. Mohu se zeptat, jakou jasmínovou rýži používáte? díky
alfleila 13. 9. 2012, 20:41
@Lussy1 Děkuji, Lucie! Používám thajskou jasmínovou rýži (k dostání v prodejnám zdravé výživy nebo ve speciálním koutku v supermarketech) :-)
Nikis. 5. 9. 2012, 14:05
Mňam mňam mňam mňam mňam!
alfleila 13. 9. 2012, 20:41
@Nikis. (flower) (hello)
alfleila 7. 9. 2012, 13:18
@Nikis. :-) (hello)
jaja.m 4. 9. 2012, 16:51
Vypadá to dobře, miluju chuť římského kmínu, jen nemusím jasmínovou rýži, vyzkouším. (pl)
alfleila 5. 9. 2012, 14:03
@jaja.m Pokud nemáte v oblibě jasmínovou rýži, nahraďte ji třeba obyčejnou basmati :-)
Lucy_Lu 4. 9. 2012, 15:17
obdobné zeleninové směsy také dělám a přímo je zbožňuju! Na ochucení mi přijde nejlepší Tamari omáčka (japonská sojová omáčka). Češi, už konečně jezme zdravěji :-)
alfleila 5. 9. 2012, 14:02
@Lucy_Lu Lucie, také mám tyto různé zeleninové směsi moc ráda! Souhlasím s přidáním Tamari omáčky (nebo Shoyu). Ano, ano, jezme zdravěji! (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie