(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Barevná zeleninka s jasmínovou rýží
Potřebné ingredience
cibule, česnek, cuketa, dýně Hokkaido, květák, kurkuma, římský kmín, sůl, pepř, trochu smetany, bílého jogurtu na zjemnění (nemusí být)
Postup přípravy
Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme římský kmín, kurkumu a vše společně krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu, kostičky dýně a mírně povařené růžičky květáku, ochutíme solí a pepřem. Směs dusíme pod pokličkou doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Nakonec zjemníme smetanou, jogurtem (nemusí být, ale je to lepší).
Výborné s jasmínovou rýží, do které jsem přidala nadrobno nasekananou petrželku.
Výborné s jasmínovou rýží, do které jsem přidala nadrobno nasekananou petrželku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
želva17
(upraveno)
24. 10. 2012, 11:36
jídlo vypadá dobře a chutně
Lussy1
(upraveno)
7. 9. 2012, 13:43
Vypadá to výborně. Mohu se zeptat, jakou jasmínovou rýži používáte? díky
alfleila
(upraveno)
13. 9. 2012, 20:41
@Lussy1
Děkuji, Lucie! Používám thajskou jasmínovou rýži (k dostání v prodejnám zdravé výživy nebo ve speciálním koutku v supermarketech)
Nikis.
(upraveno)
5. 9. 2012, 14:05
Mňam mňam mňam mňam mňam!
alfleila
(upraveno)
13. 9. 2012, 20:41
@Nikis.
alfleila
(upraveno)
7. 9. 2012, 13:18
@Nikis.
jaja.m
(upraveno)
4. 9. 2012, 16:51
Vypadá to dobře, miluju chuť římského kmínu, jen nemusím jasmínovou rýži, vyzkouším.
alfleila
(upraveno)
5. 9. 2012, 14:03
@jaja.m
Pokud nemáte v oblibě jasmínovou rýži, nahraďte ji třeba obyčejnou basmati
Lucy_Lu
(upraveno)
4. 9. 2012, 15:17
obdobné zeleninové směsy také dělám a přímo je zbožňuju! Na ochucení mi přijde nejlepší Tamari omáčka (japonská sojová omáčka). Češi, už konečně jezme zdravěji
alfleila
(upraveno)
5. 9. 2012, 14:02
@Lucy_Lu
Lucie, také mám tyto různé zeleninové směsi moc ráda! Souhlasím s přidáním Tamari omáčky (nebo Shoyu). Ano, ano, jezme zdravěji!