Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Špagetové lasagně s lilkem a cuketou

0.0
Špagetové lasagně s lilkem a cuketou

Potřebné ingredience

syrové špagety, 1 větší lilek, 2 menší cukety, 1 plechovka (400g) sekaných rajčat, 1 mozzarella, 2 stroužky česneku, sušená majoránka, čerstvá petrželka, olivový olej ********** BEŠAMEL: 25g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300-350ml teplého mléka, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme lilek na asi 1/2cm kolečka a na oleji osmažíme doměkka (odložíme na papírový ubrousek). Cuketu také nakrájíme na kolečka a krátce orestujeme na másle spolu se sekaným česnekem, majoránkou a petrželkou (množství koření podle chuti).
Sekaná rajčata ochutíme dle své chuti (přidala jsem asi lžíci bazalkového pesta, trochu cukru a ostrého kečupu).

Bešamel: rozpustíme máslo a vmícháme mouku, zapražíme jíšku, kterou postupně za stálého míchání zaléváme mlékem. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a mícháme až bešamel mírně zhoustne.

Obdélníkovou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno dáme slabou vrstvu syrových špaget (po délce). Navrch naklademe kolečka lilku a cukety, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Tuto vrstvu (špagety, lilek, cuketa, rajčat.omáčka, mozzarella) ještě jednou zopakujeme a na závěr přelijeme bešamelem. (jednotlivé vrstvy lze ochutit solí a pepřem)

Pečeme při 200°C dozlatova, až jsou špagety měkké. Navrch můžeme postrouhat sýrem nebo posypat např. slunečnicovými semínky. Podáváme se zeleninovým salátem.

Tento recept vznikl tak, když došly pláty lasagní :)


DOBROU CHUŤ!!

zapečené lasagně

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MatildaH 8. 4. 2012, 16:06
Tak jsem se do nich dnes pustila a moc se mi nepovedly, nicméně nebyla to chyba receptu, ale mojí přípravy :^) Dala jsem zeleninu na moc silné plátky a tak se mi to vůbec nespojilo. Ale nenechám se odradit a příště už aspoň budu vědět, jak na to. Chuťově totiž byly vynikající (Y)
alfleila 8. 4. 2012, 21:47
@MatildaH Tak to mě moc mrzí, že se napoprvé nepovedly. Zelenina je opravdu lepší nakrájená na slabší plátky a předem trochu opečená na oleji, pak má i lepší chuť a v troubě už jen změkne.....tak příště :-$ (hello)
Jia 7. 4. 2012, 11:13
Mňam, mňam (zajic), taky vyzkouším. Zdravé a určitě výborné (Y)
alfleila 7. 4. 2012, 20:48
@Jia přesně jak píšete, Jitko, celkem zdravé a výborné :-) ať chutná!! (hello)
MatildaH 7. 4. 2012, 9:11
To vypadá dobře, určitě vyzkouším (pl)
alfleila 7. 4. 2012, 10:26
@MatildaH Moc děkuji! (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie