Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Kynuté jablečné bochánky

0.0
Kynuté jablečné bochánky

Potřebné ingredience

250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky (lze použít i celozrnnou mouku), 200 g oloupaných jemně strouhaných jablek, 150 ml teplého mléka, 80 g másla, 50 g rozinek, 1 vejce, 30 g droždí, špetka soli

Postup přípravy

Droždí utřeme s 1 lžící cukru, 2 lžícemi vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme cukr, strouhaná jablka, rozinky, vejce, rozehřáté máslo, kvásek a za postupného přilévání mléka, zaděláme těsto, které necháme v teple vykynout.
Z vykynutého těsta tvoříme malé bochánky, položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 10 min. kynout. Těsně před pečením potřemem vejcem.
Pečeme na 190°C asi 20-30min. dozlatova.

TIP: Do těsta jsem přidala malou hrst slunečnicových semínek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KattyV 6. 12. 2014, 20:37
Bochánky jsem před chvilkou dopekla, jsou výborné, z této dávky je jich opravdu moc, nesla jsem i sousedům. ,-) Děkuji za recept. Katka (hello)
sieta 1. 12. 2014, 20:06
Dobrý den, dnes jsem dělala a chci se zeptat, nezapomněla jste v receptu uvést cukr nebo se tam nedává? (F) A ty nastrouhaná jablka dát i se šťávou? Já je vyždímala a vůbec je v té buchtě nepoznám, že tam jsou (F)
KattyV 6. 12. 2014, 20:39
@sieta Já dala i se šťávou a ještě trochu víc než 200g a poznám, že tam jsou. (F)
sieta (upraveno) 7. 12. 2014, 21:22
@KattyV No, mně se to moc nepovedlo, byly to tzv- dusiče ,-), jestli budu ještě někdy dělat, dám víc jablek
pesnio 24. 9. 2012, 10:29
zvlastni vypadaji dobre to urcite nekdy odzkousim uz nevim porad co by jsem pekla tak zkusim tohle alespon to je neco noveho
alfleila 29. 9. 2012, 19:13
@pesnio budu jedine rada, kdyz vyzkousite....jsou totiz vyborne, hlavne k snidani :-)
lomačka 2. 9. 2012, 20:20
No holka vypadá to parádně :-)
alfleila 5. 9. 2012, 14:07
@lomačka Děkuji Dášo, nejlepší jsou ještě teplé anebo rozpečené...samotné nebo s máslem, džemem nebo nějakou sladkou pomazánkou ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie