Zobrazit přihlášovací formulář

Nejlepší hračky pro kluky: 5 tipů, s nimiž nikdy nešlápnete vedle

  • Publikováno:
Nejlepší hračky pro kluky: 5 tipů, s nimiž nikdy nešlápnete vedle

Výběr vhodné hračky, která potěší a zaujme na delší dobu, není vůbec snadný. Rozhodli jsme se proto vám to ulehčit. Ať už hledáte dárek pro syna, vnuka nebo třeba synovce, díky našim tipům na nejoblíbenější klučičí hračky rozhodně vyberete správně. Třeba k blížícímu se Dni dětí, který se slaví už 1. června.

Stavebnice LEGO®

Rozvíjí dětskou kreativitou, jemnou motoriku, představivost i logické myšlení. Není divu, že tahle plastová stavebnice patří k vůbec nejoblíbenějším hračkám na celém světě. Její obrovskou výhodou je variabilita, pevnost kostek, jejich stálobarevnost a přesnost rozměrů, což zaručuje jednoduché sestavování a rozebírání. Kromě různě velkých základních kostek, figurek a dalších doplňků, existuje celá řada speciálních tematických sérií, které jsou určené pro předem daný okruh uživatelů. Řada LEGO® Duplo je určena už pro děti od 1 roku, LEGO® Classic potěší především předškoláky, ale i kreativce, kteří rádi staví podle své vlastní fantazie. Školáci naleznou zalíbení v řadě LEGO® Creator, výběr sad pro různé věkové kategorie je v této řadě skutečně velký. Zvídaví milovníci techniky pak rozhodně ocení řadu LEGO® Technics, která je výzvou pro zkušené lego stavitele. Nabízí modely, které vycházejí z reálných předloh, čímž zajišťují jedinečný zážitek při skládání.

Autodráha

Mezi populární klučičí hračky už desítky let patří také autodráha, která dokáže vykouzlit úsměv na obličeji všem malým i větším automobilovým závodníkům. Hráli si s ní dokonce už naši pradědečci. Podporuje zdravou soutěživost a stmeluje rodinu, jejíž členové se do hry zapojují ať už jako závodníci nebo alespoń jako fandící diváci. A i když současné děti si závodní okruhy projíždějí obvykle prostřednictvím herních konzolí, tu skutečnou autodráhu, kterou si sami na podlaze pokojíčku sestaví, nemůže nic nahradit.

Stavebnice GEOMAG

Rozvíjí dětské smysly, podporuje jemnou motoriku, ale i prostorovou představivost, trénuje koordinaci ruka-oko, zlepšuje soustředění. Konstrukční magnetická stavebnice pro děti si mezi populárními hračkami rychle vydobila své místo. Díky jednoduchému stavebnímu systému z ní jde vytvářet nekonečné množství různých modelů, a to jak plochých, tak prostorových modelů. Postavit se z ní dají různé domečky, zvířata, vozidla a další objekty - zkrátka vše, co dítě napadne. Využít se ale skvěle dá i při přípravě do školy - pochopení fyziky. Základními stavebními prvky Geomagu jsou různobarevné magnetické tyčinky a ocelové kuličky. Vše drží magnetickou silou pevně pohromadě a celý model se dá tak lehce tvarovat.

Model na dálkové ovládání

Další hračkou, která potěší každého kluka od předškoláka až po teenagera, je RC model, tedy model s dálkovým ovládačem. Nejpopulárnější jsou různá auta, ať už silniční závoďáky, trucky, bugginy, formule a další, sehnat se dají ale i lodě, tanky, ponorka nebo třeba vrtulník. A už dávno nejde o pomalé hračky, které si neporadily ani s vyšším chlupem koberce. Současné modely aut zvládnou i nejnáročnější písčitý terén či trávu a jejich rychlost je téměř raketová. Při výběru ale vždy dobře zvažte, kde si obdarovaný bude s modelem hrát. Vrtulník se příliš nehodí do bytu, závodní auto zase do zahradního jezírka.

Robot

Na dlouho děti zabaví také roboti, kteří jsou především u kluků velmi populární. Jde o unikátní inteligentní hračky, která rozvíjí logické uvažování a kreativitu, ale také znalosti robotiky a mechaniky. Vybírat můžete z různých typů robotů poháněných bateriemi, ale i solární energií. Pro ty nejmenší seženete jednoduché robůtky, kteří reagují na dotyk ruky, mají pohyblivé ruce a nohy, svítí, vydávají zvuky a mluví robotickou řečí. Mezi jednodušší roboty patří také různí transformující se roboti, kteří se mohou přeměnit do několika forem. Nejlepší, ale také nejdražší, jsou interaktivní roboty, kteří jsou založeni na propracovaných systémech, a mají velké množství naprogramovaných funkcí a chování. Dají se ovládat chytrými mobilními zařízeními, hlasem či gesty. Děti jim zpravidla samy mohou doprogramovávat další funkce a povely, proto jsou smart roboti skvělou pomůckou k podněcování logiky, zájmu o vědu a učení základům programování.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie