(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Karlovarské knedlíky
Potřebné ingredience
8 rohlíků, 300 ml mléka, 2 - 3 vejce, 60 g hrubé mouky, petrželová nať, sůl a tuk.
Postup přípravy
Rohlíky (z minulého týdne) nakrájíme na půlměsíce, přelijeme mlékem s rozmíchanými žloutky. Přidáme hrubou mouku, pokrájenou pertželovou nať, osolíme dle chuti a sníh z bílků. Vše řádně promícháme až se nám vše řádně spojí. Poté si namočíme utěrku, ve středu rozetřeme tuk (olej), to aby se nám knedlíky nepřilepili k utěrce. Hmotu rozděluji na dva díly, zabalím do utěrky, LEHCE omotám nití. Knedlíky vaříme zvolna 20 min, po vyjmutí z vody je vybalíme a nakrájíme na plátky.
Nakrájíme na půlměsíce....
. . . vytvarujeme knedlík. . .
. . .dobře zabalíme. . .
. . . uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Fuksová
(upraveno)
21. 7. 2012, 18:31
Ruzikk
(upraveno)
29. 7. 2012, 17:05
@Fuksová
Děkuji