Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Karlovarský knedlík

0.0
Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

Na cca 5-6porcí si připravíme: 10 starších rohlíků - dávám bíléa tmavé půl na půl, 1,5dcl smetany 12% popř i mléka, petrželová nať/pažitka, 3 vejce, 80g másla, pepř, sůl - přidávám koření "bylinkové máslo"

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a mlékem, necháme vsáknout.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, žloutky smíchejte s rozpuštěným máslem.
Opatrně máslo se žloutky vmíchejte k rohlíkům, potom i sníh. V míse spojím, rozdělím na dvě poloviny - to není nutné pokud máte dostatečně velký hrnec, udělám tvar knedlíku a zabalím do namočené útěrky.
Konce svážu. Útěrku můžete nahradit potravinářskou fólii (taky svázat konce), ale nezapomeňte knedlíky
před vařením propíchnout vidličkou :-) Vařím 25-30 minut. V polovině vaření knedlíky otočte.
Po uvaření nechte knedlík trochu vychladnout a poté nakrájejte nití na plátky.
Dobrou chuť:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vratucha 1. 5. 2011, 8:04
Ten jsem dělala včera k ptáčkům, je to příjemná změna... Jen na tu folii jsem si ještě netroufla, pořád to dělám po staru v utěrce :-)
Shirly 1. 5. 2011, 12:28
@Vratucha Já jsem je zrovna vytáhla z hrnce a dělám taky v utěrce, lépe se mi v ní tvarují i to vytahování z vroucí vody není tak klouzavé ,-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie