Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Vídenský knedlík

0.0
Vídenský knedlík

Potřebné ingredience

1 chlebíčková veka
4 vejce
sůl
1,7 dl mléka
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce strouhanky
5 dkg másla
ubrousek na vaření knedlíku

Postup přípravy

Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a necháme ji vychladit.
Do namočené veky v mléce dáme 4 žloutky, mouku, strouhanku, sůl, vychlazenou opečenou veku a nakonec sníh ze 4 bílků. Promícháme a vytvoříme z těsta 1 knedlík (oválný).
Ubrousek namočíme, rozprostřeme na stůl, potřeme máslem, posypeme hrubou moukou a zabalíme do něj knedlík a dáme uvařit do páry na 40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tetinka 15. 11. 2009, 21:14
(clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie