Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Houskové knedlíky

0.0
Houskové knedlíky

Potřebné ingredience

300 ml mléka , 1vajíčko , 250g hrubé mouky , 250 g polohrubé mouky 1 lžička soli , 1balíček sušeného droždí.

Postup přípravy

Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené, zapneme si program - Těsto - \
\
Když už je těsto vyhnětené a vykuneté, uděláme si z něj 2 bochánky stejné velikosti, necháme chvilinku odpočinout, mezi tím si dáme vařit vodu na knedlíky která je osolená.\
\
pokud máte velkej kastrol udělejte si z obou bochánku šišky, které necháme ještě chvilku vykynout, pokud máme menší tak prozatím uděláme jen z jednoho bochánku šišku... UPOZORNĚNÍ !!! pořádně z šišky vytlačte vzduch nebo budete mát vzduchové tunýlky v uvařeném knedlíku.\
\
Dáme Vařit do vroucí vody, zlehka odlepíme ode dna a přikryjeme poklicí. Vaříme 20minut, né déle jelikož by se nám knedlíky srazily.Po vyndání knedlíku z vody musíme rychle ale jemně propíchat aby vyšla pára z knedlíku, též aby se nám nesrazily a potřeme jemně olejem aby nám neokorali..

Těsto zadělané v DP

x

x

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kocic 28. 10. 2012, 11:37
zdravím Mirí (hello), tak jsem dnes dělala knedlíky dle vašeho receptu (clamp) a konečně můžu říct, že se mi povedly, hned ho ukládám (Y), díky za něj (L)
jrichterova 8. 8. 2010, 15:20
máte je pěkné,ale nemáte chybku v množství hrubé mouky - 2500g????t.j. 2,5kg mouky?nemá tam být také 250g stejně jako té polohrubé? (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie