Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta

3.0
Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 25 minut / doba odpočinku cca 12 hodin / doba pečení cca 40 minut

8 větších brambor
250 g hladké mouky
2 vejce
Sůl
Muškátový oříšek, strouhaný
250 ml mléka
přepuštěné máslo _ Butterschmalz

Postup přípravy

Den předem uvařte brambory ve slupce a nechte přes noc vychladnout.

Brambory oloupejte a buď prolisujte lisem na brambory do misky nebo je do misky nastrouhejte na jemném struhadle na zeleninu. Přidáme mouku a vejce, dochutíme solí a muškátovým oříškem a pomoučenýma rukama rychle prohněteme, aby vzniklo tuhé těsto. Na pomoučeném válu dlaní těsto po částech válejte na prst dlouhé a tlusté nudle.

Větší pekáč vymažte přepuštěným máslem. Bramborové prsty položte trochu od sebe. Pečte v troubě na 200 stupňů 30 - 40 minut, dokud není spodní strana pěkně hnědá.

Do mléka přidejte 3 vejce, dochuťte solí a pepřem a dobře prošlehejte.
Po uplynutí doby pečení prsty odlepte ode dna a zalijte je rozšlehaným vejcem. Vložte zpět do trouby a pokračujte v pečení, dokud vaječná směs neztuhne.
K tomu se hodí listové saláty nebo uzené maso.
Velmi oblíbené také jako hlavní chod s jablečnou přesnídávkou - Apfelmuß.
Nebo společně s kysaným zelím a vařeným bůčkem v kysaném zelí nejoblíbenějším jídlem na Oberpfälzer Grenzkamm.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kuchtěnka113 14. 1. 2024, 19:19
moc se povedlo, místo přepuštěného másla jsem dala ramu! (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie