VERUNČIN NAKLÁDANÝ HERMELÍNEK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hermelíny, 6 stroužků česneku, 1 cibule, 7 ks bobkový list, 7 kuliček nového kořenÍ, 14 kuliček černého pepře, 7 kuliček jalovce, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička tymiánu, 1 lžička provensálského koření, feferonky (kdo má rád pálivé), olivový olej. sklenice - nejlepší jsou sklenice od okurek nebo sklenice ve tvaru soudku se šroubovým uzávěrem, i jejich objem odpovídá použitému množství, t.j. 3 ks hermelínu.

POSTUP PŘÍPRAVY

VÁŽENÍ MILOVNÍCI NAKLÁDANÉHO HERMELÍNU!!!
TENTO RECEPT JSEM VYMYSLELA SAMA A PROTO JSEM VÁS CHTĚLA POPROSIT, NEVYDÁVEJTE JEJ ZA SVŮJ VLASTNÍ !!!

Hermelín rozkrojíme tak, aby vznikla 2 kolečka, která ještě potom rozkrojíme na dvě poloviny (takže z 1 ks hermelínu vzniknou 4 ks). Česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na půl kolečka. Smícháme sladkou papriku, grilovací koření, tymián a provensálské koření - touto směsí rozkrojené hermelíny posypeme. Do sklenice vkládáme střídavě 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření, 2 kuličky pepře, 1 kuličku jalovce, cibuli, česnek, na to pokládáme okořeněný hermelín a opět vrstvíme stejně. Nebojte se hermelín do sklenice namáčnout. Feferonku můžeme dát celou, kdo má radši ostré, tak ji rozdrtí. Nakonec zalijeme do čtvrtiny olivovým olejem, aby se olej dostal do všech míst, pomáhám jej tam "protlačit" pomocí kávové lžičky - viz foto - a sklenici uzavřeme. Hermelín by neměl v oleji plavat, protože pak olej a hermelín žlukne. Necháme v lednici uležet asi týden. Jednou až dvakrát denně sklenici něžně otočíme víčkem dolů, aby se nálev promíchal. Servírujeme s láskou a s pečivem.

Hermelín rozkrojíme tak, aby vznikla 2 kolečka, která ještě potom rozkrojíme na dvě poloviny (takže z 1 ks hermelínu vzniknou 4 ks).
Česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na půl kolečka.
Smícháme sladkou papriku, grilovací koření, tymián a provensálské koření.
Touto směsí rozkrojené hermelíny posypeme.
Do sklenice vkládáme střídavě bobkový list, nové koření, pepř, jalovec, cibuli, česnek. Kdo má rád pálivé, může přidat feferonku - buď v celku nebo rozdrcenou.
Na to pokládáme okořeněný hermelín a opět vrstvíme stejně.
Takhle vypadá celá naplněná sklenice před nalitím oleje.
Zalijeme do čtvrtiny olivovým olejem, aby se olej dostal do všech míst, pomáhám jej tam "protlačit" pomocí kávové lžičky -a sklenici uzavřeme.
Necháme v lednici uležet asi týden. Jednou až dvakrát denně sklenici něžně otočíme víčkem dolů, aby se nálev promíchal. Servírujeme s láskou a s pečivem.