Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 155 návštěvníků)

VERUNČIN NAKLÁDANÝ HERMELÍNEK

0.0
VERUNČIN NAKLÁDANÝ HERMELÍNEK

Potřebné ingredience

3 hermelíny, 6 stroužků česneku, 1 cibule, 7 ks bobkový list, 7 kuliček nového kořenÍ, 14 kuliček černého pepře, 7 kuliček jalovce, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička tymiánu, 1 lžička provensálského koření, feferonky (kdo má rád pálivé), olivový olej. sklenice - nejlepší jsou sklenice od okurek nebo sklenice ve tvaru soudku se šroubovým uzávěrem, i jejich objem odpovídá použitému množství, t.j. 3 ks hermelínu.

Postup přípravy

VÁŽENÍ MILOVNÍCI NAKLÁDANÉHO HERMELÍNU!!!
TENTO RECEPT JSEM VYMYSLELA SAMA A PROTO JSEM VÁS CHTĚLA POPROSIT, NEVYDÁVEJTE JEJ ZA SVŮJ VLASTNÍ !!!

Hermelín rozkrojíme tak, aby vznikla 2 kolečka, která ještě potom rozkrojíme na dvě poloviny (takže z 1 ks hermelínu vzniknou 4 ks). Česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na půl kolečka. Smícháme sladkou papriku, grilovací koření, tymián a provensálské koření - touto směsí rozkrojené hermelíny posypeme. Do sklenice vkládáme střídavě 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření, 2 kuličky pepře, 1 kuličku jalovce, cibuli, česnek, na to pokládáme okořeněný hermelín a opět vrstvíme stejně. Nebojte se hermelín do sklenice namáčnout. Feferonku můžeme dát celou, kdo má radši ostré, tak ji rozdrtí. Nakonec zalijeme do čtvrtiny olivovým olejem, aby se olej dostal do všech míst, pomáhám jej tam "protlačit" pomocí kávové lžičky - viz foto - a sklenici uzavřeme. Hermelín by neměl v oleji plavat, protože pak olej a hermelín žlukne. Necháme v lednici uležet asi týden. Jednou až dvakrát denně sklenici něžně otočíme víčkem dolů, aby se nálev promíchal. Servírujeme s láskou a s pečivem.

Hermelín rozkrojíme tak, aby vznikla 2 kolečka, která ještě potom rozkrojíme na dvě poloviny (takže z 1 ks hermelínu vzniknou 4 ks).

Česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na půl kolečka.

Smícháme sladkou papriku, grilovací koření, tymián a provensálské koření.

Touto směsí rozkrojené hermelíny posypeme.

Do sklenice vkládáme střídavě bobkový list, nové koření, pepř, jalovec, cibuli, česnek. Kdo má rád pálivé, může přidat feferonku - buď v celku nebo rozdrcenou.

Na to pokládáme okořeněný hermelín a opět vrstvíme stejně.

Takhle vypadá celá naplněná sklenice před nalitím oleje.

Zalijeme do čtvrtiny olivovým olejem, aby se olej dostal do všech míst, pomáhám jej tam "protlačit" pomocí kávové lžičky -a sklenici uzavřeme.

Necháme v lednici uležet asi týden. Jednou až dvakrát denně sklenici něžně otočíme víčkem dolů, aby se nálev promíchal. Servírujeme s láskou a s pečivem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MajkaKi 17. 5. 2018, 21:30
Nalozeno (Y)
krpinka 30. 12. 2015, 0:37
Já naložila až dnes, tak zkusím až příští rok (Y) :-)
krpinka 2. 8. 2016, 21:49
@krpinka Byl výborný !!!!! :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji a jdu dělat znovu :-) (jidlo)
myspule 27. 12. 2015, 14:54
Naloženo - s malými úpravami :-$ , na Silvestra to prubneme (pl) , díky za recept (novy rok)
jitule28 18. 12. 2014, 12:56
Dobrý den,také by mně to zajímalo s tím olejem.Chci to vyzkoušet a bojím se toho že toho oleje bude málo.Nebude jen vespod a navrchu to bude suchý??
sympatie (upraveno) 18. 12. 2014, 16:57
@jitule28 Oleje nalijete tolik, aby vše bylo potopeno, že bude víc než je v receptu vůbec nevadí. Nebojte se toho, i když dáte koření jakékoli, vše bude dobré. Já dávám např. snítku tymiánu.
P.A.V.L.A 17. 12. 2014, 19:00
(Y) (Y) (Y)
marcela488 17. 12. 2014, 18:22
Dobrý den, právě jsem dodělala 2 sklenice. Opravdu stačí jen olej do 1/4tiny sklenice? Není to málo? Jinak děkuji za recept :-)
sympatie 18. 12. 2014, 16:58
@marcela488 Nestačí, sýr musí být potopený! j¨Já hermelín proložím čím chci a nakonec zaliji.
marcela488 22. 12. 2014, 20:05
@sympatie zalila jsem celé olejem - dnes jsme otevřeli první sklenici - můžu říct - MOC ŽRAVÉ MOC DOBRÉ!!!! olizujeme se ještě teď a uvažujeme, že uděláme ještě pár sklenic - mňam mňam ^o) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y)
lidare 6. 4. 2014, 10:20
(Y) :-)to může být dobré,zkusím (clamp)
akča 31. 3. 2014, 20:18
Verunko dnes jsem naložila a už se nemůžu dočkat až uplyne týden.Vypadá famózně a určitě ještě lépe bude chutnat. (pl).Určitě písnu jak jsme se oblizovali.. (Y) (jidlo) (clamp)
sympatie 18. 12. 2014, 17:14
@akča Dle zkušenosti, týden je hodně, sýr bude hodně měkký, 3 dny na rozleží stačí. A chce to naložit sýr, který není ještě moc měkký, dozrálý, spíše nedozrálý.
akča 6. 4. 2014, 10:02
@akča No Veru, super věc. (Y) (Y) (Y) Prostě nemá chybu, jiný už ani zkoušet nebudeme.Díky móóóóc. (L) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
1235mraz 9. 1. 2014, 13:00
Moc dobré (clamp)
zdenale 30. 4. 2013, 15:55
Vyzkoušeno, byl výborný (Y) (Y). Díky za recept (F)
radkahk 2. 3. 2013, 9:37
Právě jdu naložit vypadá to moc dobře (Y)
anaba 22. 2. 2013, 15:01
receptů na nakládané hermelíny je tady hodně..vybrala sjme si ten váš..vypadá skvěle,tak ho musím vyzkoušet (Y) (Y)moc díky (F)
Bylinka1 21. 11. 2012, 17:18
Mňam (zajic)
Penguinka 21. 11. 2012, 17:01
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou má nakládaný hermelín trvanlivost? jestli ho můžu naložit a otevřít třeba až za měsíc :o) .. předem děkuji za odpověď ,o)
veronna1 3. 3. 2013, 19:36
@Penguinka Dobrý den, je dobré ho spotřebovat cca do 3 týdnů od otevření. Pak už je hodně tekutý.
Jitule64 9. 2. 2014, 19:27
@veronna1 Ahoj Verčo...a jak dlouho se může skladovat takto neotevřený? Zkoušela jsi ho zalít jen slunečnicovým olejem? Díky za odpověď. (F)
mikuli 19. 11. 2012, 17:27
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
Luciáš3 25. 9. 2012, 11:20
Dobrý den.Tak jsem vyzkoušela a manžel si hermelín nemůže vynachválit. (clamp) (clamp) (clamp).Super recept.Mějte se pěkně. (L) (L)
DENVOZ 1. 2. 2012, 13:48
příští týden máme oslavku.. (Y) super už se těším až budou všichni mlaskat a chválit něco nového ^o) Verunko nebojte řeknu že je od Vás ,-) Moc díky za nápad- člověk už neví čím by pohostil.........D* (F)
dandy.x 3. 12. 2011, 12:21
Minulý týden jsem naložila jednu sklenici na zkoušku.Včera večer přítel ochutnával.Doslova chrochtal blahem ,-) Díky za Váš recept,prý je to cituji "famózně vynikající" (Y) (Y) Přeji krásné Vánoce (andel) (banky)
veronna1 13. 12. 2011, 19:46
@dandy.x Milá Dano, jsem moc ráda, že hermelín dostal takové ocenění a že chutná (L)
Ivetka303 18. 11. 2011, 18:45
Moc děkuji za super recept. Musím říct, že hermoš chutná luxusně ! |:o)
veronna1 22. 11. 2011, 11:14
@Ivetka303 Ivetko, děkuji za pochvalu. Jsem moc ráda, že Vám podle mého receptu chutná :-)
chalupnicka 19. 10. 2011, 11:06
to vypadá skvěle (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie