krkonošské kyselo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kvásek*suš.houby*brambory*3 vajíčka*cibule*sůl*kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem si v mističce namočíme kvásek do vody.
Do hrnce dáme suš.houby zalejem vodou,osolíme ,okmínujem a vaříme,když jsou poloměké přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měka.Na pánev kápnem trošku oleje a osmahnem do zlatova na kostičky nakrájenou cibulku,kterou pak bez toho oleje přendáme do hrnce s polévkou a na pánev s olejem kápnem asi 3 vejce a usmažíme je a necháme vychladnout.Mezitím si v mističce rozkvedláme kvásek ať v něm nejsou hrudky a nalejem do hrnce a stále mícháme aby se polévka nepřipálila vaříme asi 5-10 minut a vypnem do polévky přidáme usmažená vajíčka a podáváme.