Donuty z domácí pekárny krok za krokem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0

POSTUP PŘÍPRAVY

0

1) Připravíme si suroviny na donuty.Pro přípravu těsta budeme potřebovat 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 3 lžičky sušeného droždí, 130 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 1 vejce, 50 g změklého másla, vanilku seškrábanou z vanilkového lusku, 1 lžíci rumu a špetku soli.
2) Do míchací nádoby dáme nejdříve tekuté suroviny spolu s máslem. Přidáme špetku soli, nasypeme rovnoměrně obě mouky, doprostřed přisypeme instantní droždí a zakončíme moučkovým cukrem.
3) Pekárnu zapneme na program "Příprava těsta", těsto necháme zpracovat a vykynout.
4) Z vykynutého těsta na válu vyválíme asi 0,5 cm silný plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka.
5) Pomocí plastového víčka od PET lahve vykrajujeme z připravených koleček středy.
6) Takto pokračujeme do úplného zpracování těsta. Z posledního kousku lze například smotat uzel. Donutky necháme ještě chvíli na válu kynout.
8) Donutky smažíme z obou stran do zlatova.
10) Připravíme si čokoládovou polevu, do které vrchní část donutek namáčíme, na závěr dozdobíme cukrářským zdobením.