Donuty z domácí pekárny krok za krokem


1) Připravíme si suroviny na donuty.Pro přípravu těsta budeme potřebovat 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 3 lžičky sušeného droždí, 130 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 1 vejce, 50 g změklého másla, vanilku seškrábanou z vanilkového lusku, 1 lžíci rumu a špetku soli.

2) Do míchací nádoby dáme nejdříve tekuté suroviny spolu s máslem.
Přidáme špetku soli, nasypeme rovnoměrně obě mouky, doprostřed přisypeme instantní droždí a zakončíme moučkovým cukrem.

3) Pekárnu zapneme na program "Příprava těsta", těsto necháme zpracovat a vykynout.

4) Z vykynutého těsta na válu vyválíme asi 0,5 cm silný plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka.

5) Pomocí plastového víčka od PET lahve vykrajujeme z připravených koleček středy.

6) Takto pokračujeme do úplného zpracování těsta. Z posledního kousku lze například smotat uzel.
Donutky necháme ještě chvíli na válu kynout.

8) Donutky smažíme z obou stran do zlatova.

10) Připravíme si čokoládovou polevu, do které vrchní část donutek namáčíme, na závěr dozdobíme cukrářským zdobením.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu









