Donuty z domácí pekárny krok za krokem
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
0
POSTUP PŘÍPRAVY
0
|
1) Připravíme si suroviny na donuty.Pro přípravu těsta budeme potřebovat 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 3 lžičky sušeného droždí, 130 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 1 vejce, 50 g změklého másla, vanilku seškrábanou z vanilkového lusku, 1 lžíci rumu a špetku soli. |
|
2) Do míchací nádoby dáme nejdříve tekuté suroviny spolu s máslem.
Přidáme špetku soli, nasypeme rovnoměrně obě mouky, doprostřed přisypeme instantní droždí a zakončíme moučkovým cukrem. |
|
3) Pekárnu zapneme na program "Příprava těsta", těsto necháme zpracovat a vykynout. |
|
4) Z vykynutého těsta na válu vyválíme asi 0,5 cm silný plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka. |
|
5) Pomocí plastového víčka od PET lahve vykrajujeme z připravených koleček středy. |
|
6) Takto pokračujeme do úplného zpracování těsta. Z posledního kousku lze například smotat uzel.
Donutky necháme ještě chvíli na válu kynout. |
|
8) Donutky smažíme z obou stran do zlatova. |
|
10) Připravíme si čokoládovou polevu, do které vrchní část donutek namáčíme, na závěr dozdobíme cukrářským zdobením. |