Skořicové rohlíky alias domácí trdelníky:-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300ml mléka\r\n2 žloutky\r\n62g rozpušěného másla (můžeme i sádlo nebo 1/2sádla,1/2másla)\r\n100g curku krupice\r\n550g polohrubé mouky (do pekárny většinou ještě 2-3lžíce přisypu)\r\nšpetka soli\r\n1/2 kostky droždí nebo 2lžičky sušeného droždí\r\n\r\nna potírání rohlíků bílek\r\nna naplnění rohlíkiů rozpuštěné máslo a skořicový cukr\r\njde i jakákoliv jiná náplň,dávala jsem i domácí marmeládu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je do pekáry,takže vkládejte,tak jak je v receptu.Kdo pekárnu nevlastní připraví si těsto ručně.\r\nPO vykynutí si rozdělím těsto na bochánky a rozválím,potřu rozpuštěným máslem,poypu skořicovým cukrem a umotám jako rohlík,dám na plech vyloženým papírem na pečení a nechám 15-20min pod uerkou kynout.Před vložením do trouby potřu bílkem a posypu skořicovým cukrem a šup do trouby:-)\r\nPeču v předehřáté troubě na 150-180st,záleží na typu trouby a peču do zezlátnutí.\r\nAuterem receptu je Lenicka Kucerova