Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingredience •500 g vepřové plece (ramínka) •sůl •olej •1 střední i větší cibule •1,5-2 lžičky sladké mleté papriky •1 lžíce hladké mouky •2 lžíce kečupu (protlaku) - nemusí být •1 stroužek česneku •šlehačka •vývar (masox). Doporučená příloha •houskový knedlík, rýže, vařené brambory.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený česnek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2–3 minuty).
Posypeme moukou, 1–2 minuty necháme opražit, podlijeme vyvarem (vodou s masoxem), nejdříve tak 1 dl, až se přípeky apod. rozpustí dolijeme na požadované množství a přidáme kečup (protlak).
Zamícháme a necháme v papiňáku vařit 35–40 minut. Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a necháme 4–8 minut povařit.