(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Potřebné ingredience
Ingredience •500 g vepřové plece (ramínka) •sůl •olej •1 střední i větší cibule •1,5-2 lžičky sladké mleté papriky •1 lžíce hladké mouky •2 lžíce kečupu (protlaku) - nemusí být •1 stroužek česneku •šlehačka •vývar (masox). Doporučená příloha •houskový knedlík, rýže, vařené brambory.
Postup přípravy
Postup
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený česnek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2–3 minuty).
Posypeme moukou, 1–2 minuty necháme opražit, podlijeme vyvarem (vodou s masoxem), nejdříve tak 1 dl, až se přípeky apod. rozpustí dolijeme na požadované množství a přidáme kečup (protlak).
Zamícháme a necháme v papiňáku vařit 35–40 minut. Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a necháme 4–8 minut povařit.
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený česnek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2–3 minuty).
Posypeme moukou, 1–2 minuty necháme opražit, podlijeme vyvarem (vodou s masoxem), nejdříve tak 1 dl, až se přípeky apod. rozpustí dolijeme na požadované množství a přidáme kečup (protlak).
Zamícháme a necháme v papiňáku vařit 35–40 minut. Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a necháme 4–8 minut povařit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé