Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

0.0
Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g vepřové plece (ramínka) •sůl •olej •1 střední i větší cibu­le •1,5-2 lžičky sladké mleté papriky •1 lžíce hladké mouky •2 lžíce kečupu (protlaku) - ne­musí být •1 stroužek česneku •šlehačka •vývar (masox). Doporučená příloha •houskový knedlík, rýže, vařené brambory.

Postup přípravy

Postup
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme na­drobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený čes­nek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2–3 minuty).

Posypeme moukou, 1–2 minuty necháme opražit, podlijeme vy­varem (vodou s masoxem), nej­dříve tak 1 dl, až se přípeky apod. rozpustí dolijeme na po­žadované množství a přidáme kečup (protlak).

Zamícháme a necháme v papiňáku vařit 35–40 minut. Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a nechá­me 4–8 minut povařit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie