Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

0.0
Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500g libového vepřového masa •4 rajčata •2 lžíce hl. mouky •1 stroužek česneku •3 cibule •5 lžic oleje nebo tuku •1 lžíce papriky •sůl •kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a utřený česnek. Několik minut vaříme, pak přidáme oloupaná rajčata. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 30 minut, až maso změkne. Maso často promícháváme vařečkou, aby se nepřipalovalo ke stěnám kastrolu.

Hotové maso zaprášíme moukou. Přidáme asi 3 šálky vody a pokračujeme ještě několik minut v dušení v omáčce. Perkelt podáváme velmi teplý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie