(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

Potřebné ingredience
Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celeru červená paprika 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)
Postup přípravy
Postup
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme moukou.
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme moukou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PavlinaHruba
(upraveno)
25. 3. 2014, 14:40
Včera jsem vařila a super, jen ta rýže k tomu moc nešla, lepší brambory když jsou v té omáčce. A bujon jsem nedávala ani vývar jen vodu ta chuť zeleniny stačí. Pochutnala jsem si děkuji za receptík Pavlína

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
1. 2. 2014, 12:14


nahlásit