Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

VEPŘOVÁ KÝTA v celku V CIBULI

0.0
VEPŘOVÁ KÝTA v celku V CIBULI

Potřebné ingredience

vepřové maso v celku (jaké kdo má rád) cca 1kg, špek (na prošpikování), cibule 1-2kg (čím víc tím líp), olej, kmín, sůl, pepř, knedlík, kyselá okurka.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji ji osmažíme do měkka. čím víc cibule, tím to bude lepší :-( Cibule je na tom pak nejlepší :-)
Maso prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme, okmínujeme.
Na dno pečící nádoby dáme část cibule, na to položíme maso a zasypeme cibulí nejlépe ještě teplou.
Dáme aspoń přes noc do ledničky odležet.
Druhý den jen strčíme do vyhřáte trouby a pečeme 2-3 hodiny (podle velikosti masa). Já jsem ničím nepodlévala, olej s cibulí a šťáva z masa stačily. Uvidíte sami, kdyby to bylo moc vyschlé podlijte vodou.
Příloha knedlík a kyselá okurka.
Dobrou chuť. :-)

okořeněné maso položíme na část cibule

zasypeme zbytkem cibule

upečeno

dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jiviji 22. 2. 2009, 12:00
(Y) (Y) (Y) výborné, zkusila jsem a opravdu výtečné díky. |:o) |:o) |:o)
lenkor 24. 2. 2009, 12:47
@jiviji Andreo, tak to jsem moc ráda (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie