Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Vepřová kýta po husarsku

0.0
Vepřová kýta po husarsku

Potřebné ingredience

vepřová kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, 1 kostka masoxu, 2 lžičky papriky sladké, hladká mouka a smetana

Postup přípravy

Do velkého pekáče nebo většího kastrólu, který můžeme dát do trouby dáma máslo a na něj zpěnit cibulku na kostičky, pak dáme celou kýtu prošpikovanou špekem a orestujeme jí ze všech stran, přidáme na kostičky kořenovou zeleninu ( já ji strouhám na hrubém struhadle ) a pormícháme. Přidáme papriku a promícháme, podlijeme vodou aby bylo maso ponořené a přidáme masox. Chvili nechám prohřát a dávám do vyhřáté trouby a přikreju poklicí. Maso chodím obracet a po hodině vypnu a nechám do druhého dne.
Druhý den na chcvíli zapnu troubu a nechám prohrát. Zeleninu se šťávou si naberu do hrnce a provařím, rozmixuju a propasíruju. Zahustím moukou a dám trochu smetany. Maso je celou dobu v troubě, ale při malé teplotě aby bylo teplé.
Podávám s houskovým knedlíkem a na omáčku položím masíčko. Chuťově trochu hodně vzdálená svíčkové. Já si to připravuju den dopředu aby maso bylo proleželé.

Naložené maso

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JanaHovor 20. 5. 2010, 11:37
Taky jsem dělala a bylo to výborně (Y) moc díky za inspiraci (L)
Irka.M 27. 8. 2009, 19:35
(pl) (Y)Výborný!!!!Moooc nám chutná Radunko (L)Děkuji za prima receptík
zjelenice 19. 3. 2008, 19:19
Dnes bylo u nás k obědu a bylo to výborné..... (clamp) (clamp) (clamp)
ivča176 22. 4. 2007, 8:41
mňam mňam mňam :-P :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie