Vepřová játra s kari
Potřebné ingredience
vepřová játra (asi tak 0,75kg)
3 stroužky česneku
2 cibule
3 kuličky nového koření
majoránku
kari
kmín
chilli
koření Vepřová pečeně
sladká paprika
2 papriky
3 rajčata
polohrubou mouku na zahuštění
Postup přípravy
Nakrájíme játra na větší kostičky.
Na omastku zpěníme cibuli s drobně nasekaným česnekem (já měla nový česnek, takže jsem použila jen 2 stroužky, kvůli mrňousovi).
Mezitím si nakrájíme papriku na slabounké plátky. Pokud je paprika moc velká, rozkrojím polovinu ještě napůl.
A rajčátka nakrájíme na kostičky:-)
Toto koření používám já. Nemám tam vyfocené chilli, protože ho kvůli mrňouskovi nepoužívám. Ale kdo nevaří pro děti, doporučuji ho tam malinko dát. Dá to jatýrkům šmrnc.
Do zpěněné cibulky s česnekem dáme játra a osmahneme.
Osmahnuté...
Do osmahnutých jatýrek přidám 3 kuličky nového koření, tak 1 malou (ne vrchovatou!) lžičku majoránky, trochu kmínu, 1 malou lžičku kari, trošku vepřové pečeně a sladkou papriku (tak 2 malé lžičky). Pořádně promíchat.
Pak přidáme rajčata a papriky.
Zalijeme vodou a necháme dusit do doby, než budou játra měkké (zhruba 1,5 hodinky).
Pak už jen zahustit polohrubou moukou (já nedělám ani jíšku, ani vodu s moukou, ale přisypávám do omáčky pomalinku mouku - omáčka je tak chutnější) a je hotovo. Může se podávat s rýží nebo těstovinami. Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé