Vepřová pečínka v mléce

Potřebné ingredience
750 g až 1 kg vepřové pečeně, 2 cibule, 150-200 ml mléka, drcený kmín a sůl
Postup přípravy
1/ Maso (v celém kusu) osolit a posypat kmínem. Poté vložit do pekáčku, který se dá přiklopit, nebo do hrnce, který může i s poklicí do trouby.
2/ Troubu předehřát na 200°C.
3/ Cibuli nakrájet na kolečka a přisypat do hrnce. Vše podlít mlékem a přiklopit pokličkou.
4/ Zavřený hrnec vložit do trouby a maso nechat dusit do poloměkkě (cca 3/4 hodiny). Potom sundat poklici a péct asi 1 hodinu dozlatova. (Pokud by se tekutina příliš vypékala, lze podlít vřelou vodou.)
5/ Nakonec lze z cibule vytvořit omáčku - stačí rozmixovat. (Ale není to vůbec nutné.)
2/ Troubu předehřát na 200°C.
3/ Cibuli nakrájet na kolečka a přisypat do hrnce. Vše podlít mlékem a přiklopit pokličkou.
4/ Zavřený hrnec vložit do trouby a maso nechat dusit do poloměkkě (cca 3/4 hodiny). Potom sundat poklici a péct asi 1 hodinu dozlatova. (Pokud by se tekutina příliš vypékala, lze podlít vřelou vodou.)
5/ Nakonec lze z cibule vytvořit omáčku - stačí rozmixovat. (Ale není to vůbec nutné.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé