Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

Vepřová pečínka v mléce

0.0
Vepřová pečínka v mléce

Potřebné ingredience

750 g až 1 kg vepřové pečeně, 2 cibule, 150-200 ml mléka, drcený kmín a sůl

Postup přípravy

1/ Maso (v celém kusu) osolit a posypat kmínem. Poté vložit do pekáčku, který se dá přiklopit, nebo do hrnce, který může i s poklicí do trouby.
2/ Troubu předehřát na 200°C.
3/ Cibuli nakrájet na kolečka a přisypat do hrnce. Vše podlít mlékem a přiklopit pokličkou.
4/ Zavřený hrnec vložit do trouby a maso nechat dusit do poloměkkě (cca 3/4 hodiny). Potom sundat poklici a péct asi 1 hodinu dozlatova. (Pokud by se tekutina příliš vypékala, lze podlít vřelou vodou.)
5/ Nakonec lze z cibule vytvořit omáčku - stačí rozmixovat. (Ale není to vůbec nutné.)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie