Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vepřové plátky na cibulce

0.0
Vepřové plátky na cibulce

Potřebné ingredience

Vepřové maso (já dělám z plecka,kotlety..Jde to i z kuřecích prsouodzkoušeno!!¨),cibule,sůl pepř,olej,voda..

Postup přípravy

Tento recept je můj vlastní,je celkem na přípravu jednoduchý,masíčko je krásně měkké a ten sosík je super!!!!! Maso nakrájíme na plátky zhruba 1cm silné,omyjeme..Maso NEKLEPEME!!!! Cibuly oloupeme,přepůlíme a nakrájíme na půlměsíčky..Na dostatečně velké pánvi rozpálíme trošku oleje na kterém orestujeme cibuli do hněda..Díky tomu bude mít ta šťáva takovou tmavou barvu jako mám já na fotu..Když je cibule tmavá přidáme plátky masa,na povrchu opepříme a osolíme dle své chuti,maso otočíme až máme spodní stranu zatáhlou a zase osolíme a opepříme..Necháme krátce zatáhnout a podlejeme dostatečným množstvím vody (tak aby sme měli maso ponořené)..Přikrejeme poklicí a dusíme do měka..Já sem to vždy dusila pod poklicí zhruba hodinku a masíčko se mi krásně rozpadalo,záleží jakou máte pánev a plotnu..Jako příloha se hodí bramborová kaše,rýže a nebo je to dobré i k dušenému zelíčku s knedlíkem.. Přeji DOBROU CHUŤ!!!!

Taková to je nádhera..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

akžena 1. 7. 2010, 15:32
Jo,to naučí život,ja mám taky ráda ten sosík,a obzvlášť když je místo oleje sádlo,trošku víc cibule a stroužek česneku,no to ale pak pozdravuje cholesterol,haha :-D
Tamra 30. 6. 2010, 21:38
Jířo,dík za tip..ráda vyzkouším zas něco nového ale musím se přiznat že jako omáčku mě to nenapadlo udělat ,-) ,-) Mám tu šťávičku ráda tak vodnatou a když zbyde tak s chlebíkem je boží :-) :-)
akžena 29. 6. 2010, 16:13
Jo,to je ten super základ pro mnoho variant jídel.Já tak už dělám léta(už mi bylo -sát),pak masíko vyndám na talíř,doliju trochu vody a přidám podle chuti jednou okurek,nebo si zvlášť podusím houby a podobně,podle nálady a chuti.Dnes jsem dala už k cibuli nakrájenou slaninu,jako přílohu bramborový knedlík.Jo samozřejmě se to musí zahustit,buď jíškou nebo jen mouku s vodou.Zkuste a písněte. (Y)
cartoon 28. 6. 2010, 14:30
jdu dneska vyzkoušet,vypadá to chutně. Tak akorát pro mého mužíčka. Dám vědět,jak chutnalo. ,-) (comp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie