Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vepřové na houbách se šlehačkou-DĚKUJI KEIKEI

0.0
Vepřové na houbách se šlehačkou-DĚKUJI KEIKEI

Potřebné ingredience

Ingredience:
drcený kmín 2 lžičky
sušené houby 4 hrstě
sůl
vepřová kýta 60 dkg
mletý černý pepř 1 lžička
polohrubá mouka 4 lžíce
hladká mouka
smetana ke šlehání 4 dl
olej 6 lžic

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a přes něj je jemně naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme, okmínujeme a lehce zaprášíme hladkou moukou.

Na plameni si rozehřejeme pekáček a v něm olej. Vložíme plátky masa a z obou stran je zprudka orestujeme. Přidáme podušené houby a vložíme do rozpálené předehřáté trouby. Vepřové na houbách pečeme asi 40 minut.

Zatím si ve šlehačce rozmícháme polohrubou mouku. Po 40ti minutách vyjmeme pekáč z trouby, přelijeme jej smetanou a na plotýnce povaříme asi 10 minut. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem.

Vepřové na houbách se šlehačkou podáváme s houskovými knedlíky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jilly 28. 10. 2009, 18:00
vypada to mnamozne :-$
Vlasta33 28. 10. 2009, 17:49
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie