(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Vepřová plec na houbách a na smetaně-děkuji Gábince
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sušené nebo mražené houby - hřiby,,sůl, pepř, drcený kmín, podravka, smetana (zakysaná), hladká mouka, voda
Postup přípravy
Postup
Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso necháme zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř, podravku. Houby si provaříme v 0,5 l vody ve vedlejším hrnci, a uvaříme z nich pravý houbový vývar (žádné náhražky jako bujony!!!). K masu přilijeme 1l vody a pod pokličkou dusíme doměkka, cca 55-65 min. Až je maso měkké a voda skoro vydušená, naleme houbový vývar s houbami k masu a na min. ohni chvíli provaříme. Pak přidáme 250ml smetany na vaření (může být i zakysaná, chuť je jemnější) s rozmýchanými 2 lžícemi hladké mouky a provaříme cca 5-10 min. zahustíme tak, aby to nebylo ani husté, ani řídké, prostě tak akorát :-) Dobrou chuť.
Poznámka
Jako přílohu podáváme jakkýkoliv knedlík, brambory, bramborovou kaši, rýži, hranolky, těstoviny... vše se hodí, takže si přílohu zvolte jakou máte rádi.
Kdo má rád špek nebo slaninku, může na začátku přidat pokrájenou na kostičky společně s cibulí.
Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso necháme zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř, podravku. Houby si provaříme v 0,5 l vody ve vedlejším hrnci, a uvaříme z nich pravý houbový vývar (žádné náhražky jako bujony!!!). K masu přilijeme 1l vody a pod pokličkou dusíme doměkka, cca 55-65 min. Až je maso měkké a voda skoro vydušená, naleme houbový vývar s houbami k masu a na min. ohni chvíli provaříme. Pak přidáme 250ml smetany na vaření (může být i zakysaná, chuť je jemnější) s rozmýchanými 2 lžícemi hladké mouky a provaříme cca 5-10 min. zahustíme tak, aby to nebylo ani husté, ani řídké, prostě tak akorát :-) Dobrou chuť.
Poznámka
Jako přílohu podáváme jakkýkoliv knedlík, brambory, bramborovou kaši, rýži, hranolky, těstoviny... vše se hodí, takže si přílohu zvolte jakou máte rádi.
Kdo má rád špek nebo slaninku, může na začátku přidat pokrájenou na kostičky společně s cibulí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
11. 10. 2012, 11:48
tak to jsem vařila taky včera a až dneska jsem našla tady recept.Je to dobrý s těstovinou
Zrušený účet
(upraveno)
11. 10. 2012, 11:07
právě sem dovařila a je to vynikající přímo žravé
kykina
(upraveno)
12. 10. 2011, 22:37
Také dělám,je opravdu vynikající,ale nejsuprovější je z čerstvých hub. Právě teď rostou,tak vyzkoušejte a uvidíte
Vera N
(upraveno)
28. 9. 2011, 16:19