Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Vepřová panenka na hořčici a smetaně

0.0
Vepřová panenka na hořčici a smetaně

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, 700g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky, 2 velké cibule tence nakrájené, 2 stroužky česneku rozdrcené, 200g žampionů nebo jiných čerstvých hub nakrájených na plátky, 200ml zakysané smetany, 2 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Amora), případně kremžské hořčice, hrst čerstvých bylinek nasekaných, sůl a pepř, krabičku nebo sáček mražené baby karotky či kapustiček

Postup přípravy

1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule, potom nadrcený česnek a nakonec plátky hub; osolte a opepřete. Za občasného promíchání směs opékejte ještě tři až čtyři minuty. Hlídejte si čas, ať nevypečete šťávu.

2. Vmíchejte smetanu a hořčici, vsypte bylinky a opět promíchejte. Jakmile smetana získá tekutější konzistenci, stáhněte pokrm z ohně. Podávejte s rýží a zeleninou. Ideální chuťovou kombinaci vytvoří baby karotka (nabízí například Bonduelle) – můžete ji buď dietně uvařit v páře, anebo v mikrovlnné troubě, nebo (pro labužníky) krátce osmahnout na másle. Lahodné jsou také kapustičky orestované na másle; klidně je podávejte spolu s baby karotkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalvíno 31. 3. 2020, 19:14
|:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie