Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Vepřové jazyky na smetaně

0.0
Vepřové jazyky na smetaně

Potřebné ingredience

vepřové jazyky (já dělám ze 2-3 ks), koření, sůl, zakysaná smetana, šlehačka, ocet.

Postup přípravy

Jazyky očistím, omyji, dám do tlakového hrnce (ale může se vařit i klasicky), osolím, přidám několik celých pepřů, pár kuliček celého nového koření, 2-3 bobkové listy, může se přidat i zelenina (mrkev, petržel, ale není to nutné). Zaliji vodou a dám vařit. Měkké jazyky vytáhnu z vývaru a nechám trošku zchladit. Potom je oloupu a nakrájím na kostičky. Vývar přecedím, zahustím hl. moukou rozmíchanou ve vodě a dám povařit. Potom přimíchám kysanou smetanu a šlehačku. Nakonec dochutím podle potřeby ml. pepřem, vegetou (pokud je omáčka málo slaná), octem a kdo má rád sladší, může omáčku ještě trochu přisladit. Maso vrátím do omáčky a ještě trochu prohřeji.
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Tento recept mám po své babičce, už jaké malé mi to moc chutnalo. Moje děti i manžel si tuto omáčku taky oblíbily.
Jo a kdo má rád vařené vepřové jazyky, doporučuji vařit ještě jeden navíc ;-). Vařený jazyk je opravdu dobrý a tak než to stačím všechno nakrájet, rodina mi maso "krade" pod rukama. Tak raději dávám vařit jeden navíc, aby do omáčky vůbec něco zbylo :))).
Dobrou chuť :)) !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JANA308 12. 9. 2010, 9:12
už se zase chystám na vaší omajdu .Máme jí rádi a já vždy zavzpomínám na školní jídelnu ,-) .Přidávám i srdíčko. (L)
JANA308 17. 1. 2010, 8:05
dnes budeme mít k obědu ,už se moc těším :-) .
calexaci 6. 11. 2009, 16:59
Jééé mňaminka (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) mi to MILUJEM (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
avynka 19. 8. 2008, 23:43
Zítra se opět na tuto dobrůtku chystám :-) (pl)
avonamfoh 14. 2. 2008, 23:00
Ivuš, já občas dělám hovězí srdce na smetaně a je to také óbr mňamka (Y)
Hyzule 14. 2. 2008, 22:52
kdysi dávno jsem to jedla a vím že to chutnalo dobře. (F) *-) (Y)Ale nějak tomu neholdujeme. (F)
avynka 14. 2. 2008, 22:41
Žádná reakce :-(....to je škoda :-p. Nikdo to asi nezkoušel....... Ono to možná nevypadá jako kdo ví co, ale je to opravdu dobrotka (Y). Já zrovna dneska koupila 3 jazyky na zítřejší omáčku, děti už jsou natěšený a tak jsem se koukla tady na svůj recept......a ono reakce žádná ;-). Takže, až nebudete vědět, co uvařit a nevadí vám takový druh masa....pak doporučuju :-). A pokud to uvaříte podle mého receptu a nebude vám to chutnat, tak to zabalte a pošlete mi to :-p :-p :-p ;-) ^o).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie