(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Vepřové jazyky na smetaně

Potřebné ingredience
vepřové jazyky (já dělám ze 2-3 ks), koření, sůl, zakysaná smetana, šlehačka, ocet.
Postup přípravy
Jazyky očistím, omyji, dám do tlakového hrnce (ale může se vařit i klasicky), osolím, přidám několik celých pepřů, pár kuliček celého nového koření, 2-3 bobkové listy, může se přidat i zelenina (mrkev, petržel, ale není to nutné). Zaliji vodou a dám vařit. Měkké jazyky vytáhnu z vývaru a nechám trošku zchladit. Potom je oloupu a nakrájím na kostičky. Vývar přecedím, zahustím hl. moukou rozmíchanou ve vodě a dám povařit. Potom přimíchám kysanou smetanu a šlehačku. Nakonec dochutím podle potřeby ml. pepřem, vegetou (pokud je omáčka málo slaná), octem a kdo má rád sladší, může omáčku ještě trochu přisladit. Maso vrátím do omáčky a ještě trochu prohřeji.
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Tento recept mám po své babičce, už jaké malé mi to moc chutnalo. Moje děti i manžel si tuto omáčku taky oblíbily.
Jo a kdo má rád vařené vepřové jazyky, doporučuji vařit ještě jeden navíc ;-). Vařený jazyk je opravdu dobrý a tak než to stačím všechno nakrájet, rodina mi maso "krade" pod rukama. Tak raději dávám vařit jeden navíc, aby do omáčky vůbec něco zbylo :))).
Dobrou chuť :)) !!!
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Tento recept mám po své babičce, už jaké malé mi to moc chutnalo. Moje děti i manžel si tuto omáčku taky oblíbily.
Jo a kdo má rád vařené vepřové jazyky, doporučuji vařit ještě jeden navíc ;-). Vařený jazyk je opravdu dobrý a tak než to stačím všechno nakrájet, rodina mi maso "krade" pod rukama. Tak raději dávám vařit jeden navíc, aby do omáčky vůbec něco zbylo :))).
Dobrou chuť :)) !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

JANA308
(upraveno)
12. 9. 2010, 9:12
už se zase chystám na vaší omajdu .Máme jí rádi a já vždy zavzpomínám na školní jídelnu
.Přidávám i srdíčko.


nahlásit

JANA308
(upraveno)
17. 1. 2010, 8:05
dnes budeme mít k obědu ,už se moc těším
.

nahlásit

calexaci
(upraveno)
6. 11. 2009, 16:59
Jééé mňaminka
mi to MILUJEM






















nahlásit

avynka
(upraveno)
19. 8. 2008, 23:43
Zítra se opět na tuto dobrůtku chystám


nahlásit

avonamfoh
(upraveno)
14. 2. 2008, 23:00
Ivuš, já občas dělám hovězí srdce na smetaně a je to také óbr mňamka

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
14. 2. 2008, 22:52
kdysi dávno jsem to jedla a vím že to chutnalo dobře.
Ale nějak tomu neholdujeme.




nahlásit

avynka
(upraveno)
14. 2. 2008, 22:41
Žádná reakce
....to je škoda
. Nikdo to asi nezkoušel....... Ono to možná nevypadá jako kdo ví co, ale je to opravdu dobrotka
. Já zrovna dneska koupila 3 jazyky na zítřejší omáčku, děti už jsou natěšený a tak jsem se koukla tady na svůj recept......a ono reakce žádná
. Takže, až nebudete vědět, co uvařit a nevadí vám takový druh masa....pak doporučuju
. A pokud to uvaříte podle mého receptu a nebude vám to chutnat, tak to zabalte a pošlete mi to
.










nahlásit