Vepřové na hořtici
Potřebné ingredience
Vepřové maso, ale taky dělám i z drůbežího, nebo co je po ruce, cibule, česnek, slanina, sůl, pepř, olej,máslo, plnotučná hořtice (někdy i kremžská záleží na naší chuti co zrovna chceme)
Dneska jsem nedala, ale podle chuti dochucuji ještě před koncem vaření buď zakys.smetanou nebo naopak šlehačkou na vaření, ty chutě jsou potom ještě jiné a taky velice chutné.
Postup přípravy
50 na 50 olej a máslo na něm orestujeme cibulku a slaninku
použila jsem krkovičku, osolíme, opepříme
z jedné strany namažeme plnotučnou hořtici - množství se nebojte, ba naopak...... druhou stranu budeme mazat až v pánvi
stranu s hořticí dáme směrem dolů na restování
mezitím druhou stranu pomažeme
podle druhu masa otáčíme na pánvi dokud není měké nebo z každé strany několik minutek..... Pokud máte hořtičnou omáčku moc kyselou, dá se to upravit troškou cukru krystal, ale opatrně. Já dneska jen lehce přisypala červ.mleté papriky trošku pro barvu
no a nezbývá popřít než Dobrou chuť :-)
My si dali s barevnými těstovinami, ale hodí se i rýže i brambory...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé