Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kuře s Moravankou (nebo-li Klausovka)

0.0
Kuře s Moravankou (nebo-li Klausovka)

Potřebné ingredience

Naporcované kuře, 3 různé hořčice, lžice rybízové marmelády (tu někdy nedávám), sůl, pepř, máslo a sklenička Moravanky

Postup přípravy

Kousky kuřete osolíme, opepříme a pak potřeme ze všech stran trochou od každé hořčice a marmeládou. (Většinou dávám plnotučnou, kremžskou a ta třetí je jakákoliv jiná, která nám padne do oka). Položíme do pekáče a polijeme Moravankou. Zaklopíme pekáč a pečeme na 160°. Po půl hodině poklademe na maso plátky másla a necháme ještě půl hodiny dopéct odkryté. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s noky. Všem nám moc chutná, jen podle Míši má jídlo jedinou chybu a to tu, že kůžička není tak křupavá jako při normálním pečení.

Dobrou chuť ! ! !

Ještě vysvětlení proč je v názvu v závorce Klausovka. Rodiče tento recept někde četli nebo slyšeli, jako oblíbený recept paní Livie Klausové. Takže tomu všichni v rodině říkáme Klausovka. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie