(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Vepřové v leču na smetaně -dekuji Marcelce Šefrové
Potřebné ingredience
Suroviny: 1/2 kg vepřové plece 1 cibule zeleninové lečo, malá sklenička smetana 1 lžíce hladké mouky sůl.pepř, sl.paprika 1 kostka masoxu olej nebo jiný tuk houby/čerstvé, mražené nebo sušené / nemusí být
Postup přípravy
Postup:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Přidáme houby nakrájené na kousky - sušené předem namočíme - a opět chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem z masoxu a přidáme skleničku leča. Podusíme do měkka. Když je maso hotové zalijeme smetanou ve které jsme rozkvedlali hl. mouku. Ještě min. 15 minut povaříme.
Podáváme s knedlikem nebo s rýží.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Přidáme houby nakrájené na kousky - sušené předem namočíme - a opět chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem z masoxu a přidáme skleničku leča. Podusíme do měkka. Když je maso hotové zalijeme smetanou ve které jsme rozkvedlali hl. mouku. Ještě min. 15 minut povaříme.
Podáváme s knedlikem nebo s rýží.
suroviny
osmahnout cibulku
přidat maso
osolit,opepřit dát červenou papriku
přidat namočené houby
ted dáme malé lečo podlijeme vývarem a dusme skoro do mekka
krásne dusíme
když je maso skoro měkké,přidáme smetanu s rozvrdlanou hl moukou a dodusíme do měkka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Margarit11
(upraveno)
6. 3. 2011, 12:53
Táke to velice dobře chutná =)
KáKá
(upraveno)
4. 3. 2011, 16:10
Vypadá to dobře