Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys

0.0
Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidíme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem

nebo já s kuskusem-mám ho ráda

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jananovazak 21. 7. 2016, 18:44
(Y) (Y) (Y)
lidare 25. 8. 2014, 10:17
(Y)dělávám a máme moc rádi :-) :-)
laskonka333 25. 8. 2014, 9:12
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie