Vepřový perkelt-děkuji Pepovi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •500g libového vepřového masa •4 rajčata •2 lžíce hl. mouky •1 stroužek česneku •3 cibule •5 lžic oleje nebo tuku •1 lžíce papriky •sůl •kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a utřený česnek. Několik minut vaříme, pak přidáme oloupaná rajčata. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 30 minut, až maso změkne. Maso často promícháváme vařečkou, aby se nepřipalovalo ke stěnám kastrolu.

Hotové maso zaprášíme moukou. Přidáme asi 3 šálky vody a pokračujeme ještě několik minut v dušení v omáčce. Perkelt podáváme velmi teplý.