Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celeru červená paprika 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme moukou.