Nejlepší utopenci

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

špekáčky, cibule, kuličky nového koření, kuličky pepře, ocet, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a do řezu zasuneme silnější plátek cibule. Dno nádoby posypeme cibulí na silnější plátky nakrájenou, pár kuliček pepře a 2 kuličky nového koření. Na to dáme vrstvu špekáčků a tu posypeme zase cibulí a kořením. Takto postupujeme dokud máme špekáčky. Potom to nejdůležitější je nálev. Já ho dělám půl na půl ocet s vodou. Nebojte se toho. Je to starý vyzkoušený hospodský recept a nemá chybu. Nějaké vylepšování vůbec nepotřebuje. Je to stará klasika s velkým úspěchem. Utopenci jsou hotový, pokud jsou v pokojové teplotě, za 3-4 dny. Pro nedočkavce mám taky variantu...................nakrájet špekáčky na kolečka................vše ostatní zůstává.....................malá změna v láku...........přidat vlažnou vodu. :-) Dobrou chuť