Vepřo, kroupo, zelo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kroupy, cibule, česnek, kysané zelí, sůl, pepř, vepřové maso (bůček,krkovice)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kroupy vyprat a dát předvařit-tak 20 min. Poté zcedit a přidat nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, zelí nakrájené na menší kousky - vše smíchat, trochu posolit a opepřit. Vymazat sádlem zapékací mistku, do ní dát tuto směs, na ní plátky masa, já dala polovinu bůčku a polovinu krkovice. Maso také osolit a okmínovat. Přiklopené péci při 110 stupních asi 2 hodiny - přikryté, když je maso měkké, sundat poklici (alobal), přidat na stupních a dopéct tak, aby maso chytilo barvu. . Já jsem si z vlastní fantazie ještě recept trošku "vylepšila", i když není psáno podlít, já jsem si v trošce vody rozdělala lžíci rajčatového protlaku a malinko podrovky a tím jsem vše podlila.Je to rychlé a fakt výborné. Není to můj recept, z časopisu Receptář od p.Stupky.
Chutnalo i manželovi, a to je co říct!