Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Vepřo, kroupo, zelo

0.0
Vepřo, kroupo, zelo

Potřebné ingredience

Kroupy, cibule, česnek, kysané zelí, sůl, pepř, vepřové maso (bůček,krkovice)

Postup přípravy

Kroupy vyprat a dát předvařit-tak 20 min. Poté zcedit a přidat nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, zelí nakrájené na menší kousky - vše smíchat, trochu posolit a opepřit.
Vymazat sádlem zapékací mistku, do ní dát tuto směs, na ní plátky masa, já dala polovinu bůčku a polovinu krkovice. Maso také osolit a okmínovat.
Přiklopené péci při 110 stupních asi 2 hodiny - přikryté, když je maso měkké, sundat poklici (alobal), přidat na stupních a dopéct tak, aby maso chytilo barvu.

. Já jsem si z vlastní fantazie ještě recept trošku "vylepšila", i když není psáno podlít, já jsem si v trošce vody rozdělala lžíci rajčatového protlaku a malinko podrovky a tím jsem vše podlila.Je to rychlé a fakt výborné. Není to můj recept, z časopisu Receptář od p.Stupky.
Chutnalo i manželovi, a to je co říct!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivahouba 31. 8. 2015, 1:05
(clamp)Vyborny recept (Y). Mela jsem krasny libovy bucek, nakrajela ho na kostky a okminovany a osoleny orestovala a dala na kroupy smichane s kyselym zelim. Strasne moc nam ta kombinace chutnala, priste dam jeste vic kys. zeli :-) (B) moc dobre - dekujeme za vlozeni
poppysek 25. 2. 2015, 18:03
(F) (Y)
laskonka333 17. 6. 2014, 22:50
(Y)
sympatie 18. 6. 2014, 8:11
@laskonka333 zelí kysané, a už vyzkoušeno, je to výborné
Anna80 17. 6. 2014, 13:59
chtěla jsem se zeptat ,zeli kysele neb čerstve hlavkove?
krišon 17. 6. 2014, 14:59
@Anna80 V receptu je napsáno kysané .... tak to není čerstvé hlávkové

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie