Pečený čaj



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) hrušky,jablka,pomeranče,rybíz,švestky,mandarinky,jahody,maliny,borůvky,ostružiny..... * 1200 cukru krystal * 2 dcl rumu (nemusí být) * 1citron * lžička skořice * 3 nemleté hřebíčky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :)
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme.Kousky ovoce snímeVoní po tom celý dům a každý chce recept :)

šťáva se sama pustí-a doopravdy je jí z malin a vodového ovoce dostatek.Jablka pouští méně,třešně,švestky více..
bez sterilizace jen hned z troby plníme skleničky a otočím dnem vzhůru..Vydrží i pět let..já tedy nedávám rum-pijí to i děti (o: jinak vše a s rumen jen pro návštěvy označím pár skleniček..