Pečený čaj - RECEPT 153973

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

OVOCE

ID 223751 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 31 návštěvníků)


Pečený čaj


[ recept č. 153973 ze dne  ]

Pečený čaj

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) hrušky,jablka,pomeranče,rybíz,švestky,mandarinky,jahody,maliny,borůvky,ostružiny..... * 1200 cukru krystal * 2 dcl rumu (nemusí být) * 1citron * lžička skořice * 3 nemleté hřebíčky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :)
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme.Kousky ovoce snímeVoní po tom celý dům a každý chce recept :)


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

šťáva se sama pustí-a doopravdy je jí z malin a vodového ovoce dostatek.Jablka pouští méně,třešně,švestky více..
bez sterilizace jen hned z troby plníme skleničky a otočím dnem vzhůru..Vydrží i pět let..já tedy nedávám rum-pijí to i děti (o: jinak vše a s rumen jen pro návštěvy označím pár skleniček..


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
Doporučujeme
Pečený čaj
Ovoce nejprve důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na menší kousky – hrušky ani jablka loupat nemusíte.Ve větší míse spolu smíchejte nakrájené ovoce, cukr, citrón oloupaný a nakrájený na kousky, přiměřeně koření a podle chuti i alkohol.Poté si předehřejte troubu na zhruba 220 °C. Důkladně…
<< Beruška | Pečený čaj | HOUBOVÝ PEKÁČEK. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Denisa J. (Kimosek1) ID 347309 (26.8.2014, 15:16)
taky dělám, jen cukru dávám míň, z koření dávám jen hodně skořice a hodně hřebíčku
ODPOVĚDĚT
Jana S. (jana + 2) ID 36 (20.7.2014, 20:48)
a to se pak jen zalije vodou? Vypada to dobre.
ODPOVĚDĚT
Petra H. (hantonie) ID 413664 (20.7.2014, 19:54)
Určitě vyzkouším, jen se chci zeptat..... citron i s kůrou?? Petra
ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (lehorara) ID 316709 (20.7.2014, 17:28)
Já dávám jen polovimnu cukru, ná nás je to děsně sladký. Ale jinak je to výborný (Y)
ODPOVĚDĚT
Ludmila M. (lidare) ID 208146 (20.7.2014, 13:14)
(Y) :-)taky jsem dělala (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt