(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
HOUBOVÝ PEKÁČEK.

Potřebné ingredience
Asi 20 krásných větších hřibů -máslo nebo olej -anflickou slaninu na kostičky -grilovací koření -31% smetanu do velkého pekáče vše2x
Postup přípravy
zapnu troubu na 250°C.Ať se pěkně vyhřeje..
Budeme potřebovat asi dvacet pevných hub velkých tak 10 - 15cm, nejlépe hřibů nebo podhřibů. Nehodí se měkké babky a podobná žoužel. Houby podélně krájím na čtvrtky.
Pak si připravím trochu másla nebo oleje, anglickou slaninu krájím na kostičky orestujeme ji už přímo v pekáčku , grilovací koření-jemně prosypeme houby-né moc a koření nesmí být ostré-jde i koření na pečené kuře(když houby předem trochu smočím-lépe na nich drží koření).Smíchám s tou slaninou, smetanu ke šlehání poliji pořádně všechny houby a …vrazím to do rozpálené trouby na hodinu.Po cca hodině má pekáček na stěnách božskou hnědou připáleninku a houby jsou dobře propečené. Šlehačka zmizela a nechala po sobě sosík jménem - nebe v hubě…
Mohu říci že já houby sbírám,ale nejím a toto i mne móc chutná a obsah pekáčku je u nás hned pryč.Jíst teplé.
Budeme potřebovat asi dvacet pevných hub velkých tak 10 - 15cm, nejlépe hřibů nebo podhřibů. Nehodí se měkké babky a podobná žoužel. Houby podélně krájím na čtvrtky.
Pak si připravím trochu másla nebo oleje, anglickou slaninu krájím na kostičky orestujeme ji už přímo v pekáčku , grilovací koření-jemně prosypeme houby-né moc a koření nesmí být ostré-jde i koření na pečené kuře(když houby předem trochu smočím-lépe na nich drží koření).Smíchám s tou slaninou, smetanu ke šlehání poliji pořádně všechny houby a …vrazím to do rozpálené trouby na hodinu.Po cca hodině má pekáček na stěnách božskou hnědou připáleninku a houby jsou dobře propečené. Šlehačka zmizela a nechala po sobě sosík jménem - nebe v hubě…
Mohu říci že já houby sbírám,ale nejím a toto i mne móc chutná a obsah pekáčku je u nás hned pryč.Jíst teplé.

já mám ten větší pekáč pro 4-5 lidí-tedy počítané děti jako lidi-klasika rodinka.Takže do tohoto pepáče dávám já dvojitou dávku.

a toto je fáze po hodině..Již brzy porostou a tak můžete dělat rychlý a sytý oběd za pár kaček (o:
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Miri0
(upraveno)
26. 10. 2016, 18:21
vynikající

nahlásit

ivouch
(upraveno)
29. 9. 2014, 21:30
Vynikající,naprosto úžasné
,receptík jsem ochutnala nedávno,všem doporučuji
.Dříve jsme znali v dětství pouze smaženici,ale tu já zrovna nemusím dodnes.Houbový pekáček výborný








nahlásit

Káťa V.
(upraveno)
29. 9. 2014, 19:59
teď jsem vyndala z trouby a doslova nebe v hubince


nahlásit
Evkam
(upraveno)
4. 9. 2014, 12:29
Mňam (-: ke slanině dávám osmahnout ještě cibuli a je to moc dobré.
nahlásit

novackova
(upraveno)
13. 8. 2014, 10:56




nahlásit

kvítečko
(upraveno)
13. 8. 2014, 9:43
hned bych si dala

nahlásit

anaba
(upraveno)
13. 8. 2014, 9:26
už rostou,jdu do toho


nahlásit
jazina
(upraveno)
23. 7. 2014, 16:45
To musí být dobrota. Až porostou, určitě vyzkouším






nahlásit

Jia
(upraveno)
19. 7. 2014, 13:38
Tady je navíc česnek, kdo máte rádi http://www.toprecepty.cz/recept/36279-houbovy-pekacek/

nahlásit
sympatie
(upraveno)
11. 9. 2020, 15:20
Určitě výborné, jen mít ty houbičky .........
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
19. 7. 2014, 6:10

nahlásit

Nadys
(upraveno)
18. 7. 2014, 21:52

nahlásit