RECEPTY > OVOCE

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Placky z jablečného pyré (34) 4.6.2017, 15:33
Jahodový sirup (4) 9.6.2016, 23:22
Lemon Curd - doporučuji!!!! (81) 7.4.2016, 21:37
PEČENÝ ČAJ (3) 7.11.2015, 19:16
Blesková zmrzlina (5) 22.3.2015, 12:52
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 23.10. 18:49 | všechny 3619
Celkem: 182 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 další >>

OVOCE

trnkový likér



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 litry trnek přešlých mrazem, 2 litry vody, 1 kilo cukru, 2 dcl rumu, 2 dcl griotky

POSTUP PŘÍPRAVY

trnky opláchneme a dáme do misky, zalejeme vařící vodou uzavřeme a necháme schladnout při pokojové teplotě, když schladnou, rozmačkáme štouchadlem na brambory a uložíme na 3-5 dní do lednice, poté přecedíme přes síto, povaříme a rozpustíme cukr, necháme vychladnout ... přilejem alkohol ... podle chuti možno upravit poměr rumu a gritoky i množství :-) přemačkáme přes plátýnko naplníme do láhve a dáme do ledničky :-) a pak už jen pijemeeee :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Martina S. (krejculinek) ID 17150 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Vodní meloun jako dekorace na svatební stůl


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vodní meloun, thajský nůž

POSTUP PŘÍPRAVY

:-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Veronika F. (dudlmys) ID 150690 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 8.7.2016, 8:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Třešňový džem s chia semínky. Raw rychlovka.


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g třešní nebo i jiné vhodné ovoce, 2-4 lžíce medu nebo agáve sirupu, 2 lžíce chia semínek, cca 2 lžíce vlažné vody, 1/2 lžičky vanilky (já použila Bio cukr s kousky vanilky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Inspirací mi byl Albert magazín, kde dělali podobný džem z malin. Je to jednoduchá rychlovka a moc mě překvapil výsledek. Rozmixujeme všechny přísady, ochutnáme a případně přisladíme, já použila agáve sirup. Přendejte do skleničky a nechte v lednici minimálně jednu hodinu tzv usadit. Struktura chia džemu se vám může zdát trochu nezvyklá, pak ho můžete nechat odpočinout přes noc v lednici a ráno znovu rozmixovat. Je samozřejmě nutné uchovávat v lednici a je určen k brzké spotřebě. Dnes ho mám pátý den a ráno na croissanty byl luxusní.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana B. (kymama) ID 374185 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Domácí jahodová zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g jahod, 100 g moučk.cukru, 100 ml smetany ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

Jahody omyjeme, zbavíme slupek a nakrájíme na kousky. Promícháme s cukrem, dáme do zavírací misky a vložíme do mrazáku. Necháme je zamrazit do druhého dne.
Zmrazené jahody dáme do mixéru, zalijeme je vychlazenou smetanou a mixujeme, dokud nevznikne pěkně hustá smetanová zmrzlina. Můžete ji hned podávat nebo vrátit do krabičky do mrazáku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Helena P. (hela.ladik) ID 415375 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Vánoční ovocný salát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 jablka,1 banán,1 větší kompot broskví,1 ananasový kompot

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše pokrájíme na kostičky nebo kolečka a smícháme, zalijeme šťávou z kompotů a dáme vychladit. Podávám po štědrovečerní večeři .Někdy jen takto nebo se šlehačkou a zmrzlinou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Jahody v čokoládě


PRO INSPIRACI

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lucie V. (milasecek) ID 101126 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 25.8.2014, 20:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Marmeláda za studena z černého rybízu - vitamínová bomba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 l šťávy z černého rybízu, 1,5 - 1,75 kg cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

O léčivých účincích černého rybízu se zde nebudu rozepisovat - např. viz. odkaz
http://www.ordinace.cz/clanek/cerny-rybiz/ a další léčivé účinky jsou popisovány v řadě různých knih.

Obrané bobulky důkladně několikrát omyjeme. Nechám je vždy okapat v umělém košíku a ještě zlehka poválím na plátýnku - aby byla všechna voda s nečistotou pryč.
Na mlýnku pro zpracování rybízu pomeleme omyté bobulky. Vymačkaná šťáva s dužinou se v daném poměru s cukrem smíchá!!!
Aby to byla ta léčivá vitamínová bomba, upozorňuji, že zásadně jen ZA STUDENA !!! NIC SE NEVAŘÍ !
Míchá se tak dlouho, až dojde k rozpuštění celého množství cukru.
Pak to chce jen důkladně čisté šroubovací skleničky od dětské výživy (dávám prázdné na plech s vodou do trouby na 150 stupňů sterilovat).

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 23.7.2014, 20:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Pečený čaj



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) hrušky,jablka,pomeranče,rybíz,švestky,mandarinky,jahody,maliny,borůvky,ostružiny..... * 1200 cukru krystal * 2 dcl rumu (nemusí být) * 1citron * lžička skořice * 3 nemleté hřebíčky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :)
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme.Kousky ovoce snímeVoní po tom celý dům a každý chce recept :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Irena R. (Ramirča) ID 223751 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 26.8.2014, 15:16 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

ŠVESTKOVÁ NUTELLA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 1,5 kg švestky pěkně zralé-sladké 250 g třtinový cukr 150 g hořká čokoláda asi s 60% kakaa trochu rumu podle chuti,-ale nemusí se..

POSTUP PŘÍPRAVY

Švestky rozvaříme s cukry a nakonec přidáme čokoládu a trochu rumu podle chuti. Směs mícháme a vaříme do zhoustnutí.

Teplou směs naléváme do sklenic, ve kterých švestkovou nutelu potom skladujeme v temnu a chladu.Slenice víčkujeme a na10min dnem vzhůru,potom otočit a nechat pomalu vychladnout.

Švestkovou nutelu používáme podle chuti na potření lívanců, palačinek a jako chutnou náplň do buchet a koláčů,či jen na rohlíky..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Irena R. (Ramirča) ID 223751 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 17.7.2014, 14:56 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OVOCE

Dokonalá šťáva zastudena z černého rybízu (recept kamarádky Elly od její babičky)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,5 kila černého rybízu\r\n2 dkg kyseliny citrónové\r\n2-2,5 litru vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce očistíme, rozmačkáme (já si pomohla tyčovým mixérem), přidáme převařenou schladlou vodu a sáček kyseliny citrónové. Necháme 24-48 hodin stát v chladu. Poté přecedíme a na 1 litr šťávy přidáme 1 kilo cukru.\r\nV původním receptu byl na kilo a litr šťávy ještě Petol, což býval kdysi konzervační přípravek, právě pro konzervaci za studena.\r\nJá to zkusila bez něj. Sklenice jsem dobře umyla, vypláchla vařící vodou s trochou slivovice a víčka propláchla čistým alkoholem ještě těsně před zavřením. \r\nTak pak dám vědět, snad v lednici vydrží...i když tedy, mizí hodně rychle:-)\r\n\r\nTuhle šťávu si pamatuji z dob svého dětství, kdy nám ji dělala babička. Recept jsem bohužel neměla, tak jsem moc ráda, že vypomohla kamarádka Elly z kuchařky, kterou zdědila právě po své babičce:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Lenka Š. (Lenka) ID 3 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 7.7.2014, 21:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 182 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook