Dokonalá šťáva zastudena z černého rybízu (recept kamarádky Elly od její babičky) - RECEPT 153762

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

OVOCE

ID 3 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 24 návštěvníků)


Dokonalá šťáva zastudena z černého rybízu (recept kamarádky Elly od její babičky)


[ recept č. 153762 ze dne  ]

Dokonalá šťáva zastudena z černého rybízu (recept kamarádky Elly od její babičky)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,5 kila černého rybízu\r\n2 dkg kyseliny citrónové\r\n2-2,5 litru vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce očistíme, rozmačkáme (já si pomohla tyčovým mixérem), přidáme převařenou schladlou vodu a sáček kyseliny citrónové. Necháme 24-48 hodin stát v chladu. Poté přecedíme a na 1 litr šťávy přidáme 1 kilo cukru.\r\nV původním receptu byl na kilo a litr šťávy ještě Petol, což býval kdysi konzervační přípravek, právě pro konzervaci za studena.\r\nJá to zkusila bez něj. Sklenice jsem dobře umyla, vypláchla vařící vodou s trochou slivovice a víčka propláchla čistým alkoholem ještě těsně před zavřením. \r\nTak pak dám vědět, snad v lednici vydrží...i když tedy, mizí hodně rychle:-)\r\n\r\nTuhle šťávu si pamatuji z dob svého dětství, kdy nám ji dělala babička. Recept jsem bohužel neměla, tak jsem moc ráda, že vypomohla kamarádka Elly z kuchařky, kterou zdědila právě po své babičce:-)

ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

Připravené umyté ovoce, kyselina citrónová. V mezičase mixovaní chladne převařená voda:-)
A mixujeme a mixujeme:-)
Rozmixované ovoce smícháme s převařenou a vychlazenou vodou.
Necháme 24-48 hodin odstát v lednici.
Po dvou dnech dobře přecedíme a na litr šťávy přidáme kilo cukru. Mícháme, až se vše rozpustí. Dobře vypláchneme sklenice, já vypláchla ještě vřelou vodou s trochou alkoholu a můžeme plnit:-) Já víčka přelila ještě slivovicí, aby šťáva vydržela.
A tady už máme hotovo:-)
Jak jsem slíbila, dám pak vědět, jak dlouho šťáva vydržela. I když myslím, že zmizí hodně rychle:-) A Elly ještě jednou díky. Přenesla mě o několik desítek let zpět:-)


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
Doporučujeme
Salát ze syrové červené řepy, mrkve a jablek
Červenou řepu a mrkev oškrábeme. Z jablíček odstraníme středy. Řepu, mrkev i jablíčka nastrouháme najemno do velké mísy. Přidáme med, citronovou šťávu a olivový olej, případně můžeme olivový olej vyměnit za sezamový, který nám zpestří chuť.Recept jsem nikde nezískal, vznikl mou improvizací. Díky…
<< Autobus | Dokonalá šťáva zastudena z černého rybízu (recept kamarádky Elly od její babičky) | Metynka s ovocem - hrníčková rychlovka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana C. (cajac) ID 358924 (7.7.2014, 21:28)
Ja delam uplne stejne,jen nemixuju. Potom do te stavy s cukrem pridam "pomucku ke konzervovani" a super. Mam ze tresni a taky mizi silenou rychlosti (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Jana Z. (jazina) ID 111844 (7.7.2014, 16:15)
Je výborná, co se pamatuji z dětství. A zdravá, Už jsem jí dlouho nedělala, bohužel nemám z čeho. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt