(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)
Potřebné ingredience
2 kg černého rybízu, 3 kg cukru, 20gkys.citonové
Postup přípravy
Omytý černý rybíz zbavený stopek dáme do velkého hrnce , přilijeme 2 l vroucí vody a přisypeme kys.citronovou.Přikryjeme a necháme 24 hod.vyluhovat.Druhý den přecedíme a do slité šťávy přidáme cukr.Můžeme zahřát,aby se cukr lépe rozpustil. Plníme do lahví. Lahve nahřívám v troubě,víčka vyvařuji a ještě vypláchnu rumem. Je možné použít konzervant. Ke zbylému ovoci můžeme přidat čerstvé a uvařit marmeládu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Wolf L.
(upraveno)
7. 7. 2009, 22:58
Dobrý den, chci vyzkoušet Váš recept a zajímalo by mě jak dlouho šťáva vydrží. Děkuji Míla