Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Smažené hrušky s vinnou omáčkou

0.0
Smažené hrušky s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 pevné hrušky, 3 bílky, 4 lžíce ovesných vloček, 4 lžíce kukuřičných lupínků (nebo strouhanky) ********** VINNÁ OMÁČKA: 3 žloutky, 3 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, škrobová moučka (asi 1 lžička)

Postup přípravy

Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Protáhneme je vaječným bílkem a poté obalíme ve směsi ovesných vloček a kukuřičných lupínků. V horkém oleji smažíme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.

Ve vodní lázni si vyšleháme žloutky s cukrem, přilijeme bílé víno a šleháme do zhoustnutí. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou (kdo chce, může zjemnit smetanou).

Smažené hrušky podáváme přelité s vinnou omáčkou (se strouhanou čokoládou nebo zmrzlinou).


Dobrou chuť!!

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chopper Jája 21. 10. 2009, 8:56
vypadá to božsky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie